Witamina D3
-
Witam się z przyszłymi mamusiami
Mam do Was pytanie... czy lekarz zlecił Wam od początku ciąży przyjmowanie witaminy D3? Bo ja właśnie dostałam dzisiaj receptę na Devikap i mam brać od razu po dwie krople dziennie. A w sieci wyczytałam, że D3 jest zalecana od początku II trymestru. No i zgłupiałam... -
nick nieaktualnylolka83 wrote:Ja biorę od poczatku ciąży właśnie Devikap, wcześniej miałam b niskie wyniki witaminy D, a jest ona ponoć bardzo ważna, wiec biorę, na pewno nie zaszkodzi...
Ja też mam zapisane devikap - ale tam jest alkohol benzylowy i zglupialam... -
Mi też na pierwszej wizycie lekarz kazał barć witaminę D3 ponieważ jest to moja trzecia ciąża zapytałam go po co a on poinformowałam mnie że dwie poprzednie ciąże chodziłam wiosną i latem do zimy a teraz jesień zima do wiosny słonko jest za nisko ponoć i nie dostarcza nam za dużo potrzebnej witaminy
-
Mi też na pierwszej wizycie lekarz kazał barć witaminę D3 ponieważ jest to moja trzecia ciąża zapytałam go po co a on poinformowałam mnie że dwie poprzednie ciąże chodziłam wiosną i latem do zimy a teraz jesień zima do wiosny słonko jest za nisko ponoć i nie dostarcza nam za dużo potrzebnej witaminy
-