X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Witamina D3
Odpowiedz

Witamina D3

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gaja Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z przyszłymi mamusiami :)
    Mam do Was pytanie... czy lekarz zlecił Wam od początku ciąży przyjmowanie witaminy D3? Bo ja właśnie dostałam dzisiaj receptę na Devikap i mam brać od razu po dwie krople dziennie. A w sieci wyczytałam, że D3 jest zalecana od początku II trymestru. No i zgłupiałam...

rfxgvfxm4bwhjm3k.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od poczatku ciąży właśnie Devikap, wcześniej miałam b niskie wyniki witaminy D, a jest ona ponoć bardzo ważna, wiec biorę, na pewno nie zaszkodzi...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Gaja Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka dzięki za odpowiedź :)
    nie pozostaje nic innego jak słuchać się lekarza

rfxgvfxm4bwhjm3k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja biorę od poczatku ciąży właśnie Devikap, wcześniej miałam b niskie wyniki witaminy D, a jest ona ponoć bardzo ważna, wiec biorę, na pewno nie zaszkodzi...

Ja też mam zapisane devikap - ale tam jest alkohol benzylowy i zglupialam...

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz również zlecił mi zbadanie poziomu wit. D3. Mam w normie, więc dodatkowa suplementacja nie wchodzi w gre... ale dodam tylko że robiłąm badanie prywatnie i koszt zbadania wit. D3 wyniósł mnie 150 zł :/

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kazano brac, bez badan...kwas foliowy i d3 ( w anglii malo slonca) i od 3 miesiaca zelazo...biore tez magnez na wlasna reke.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po badaniu okazało się, że wit. D3 suplementować nie muszę :) norma do 80, a mi wyszło 130 :) być może ma to związek z tym że jakiś czas przed badaniem byłam na wakacjach nad polskim morzem :)

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • blau Nowa

Wysłany: 15 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na pierwszej wizycie lekarz kazał barć witaminę D3 ponieważ jest to moja trzecia ciąża zapytałam go po co a on poinformowałam mnie że dwie poprzednie ciąże chodziłam wiosną i latem do zimy a teraz jesień zima do wiosny słonko jest za nisko ponoć i nie dostarcza nam za dużo potrzebnej witaminy

• blau Nowa

Wysłany: 15 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na pierwszej wizycie lekarz kazał barć witaminę D3 ponieważ jest to moja trzecia ciąża zapytałam go po co a on poinformowałam mnie że dwie poprzednie ciąże chodziłam wiosną i latem do zimy a teraz jesień zima do wiosny słonko jest za nisko ponoć i nie dostarcza nam za dużo potrzebnej witaminy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ