Wyniki z moczu-pomocy!
-
Witam Was Kochane, mam nadzieję że ktoś tu zajrzy i mi pomoże.
Liczę na pomoc w interpretacji wyników moczu, jestem w 11 tc. Robiłam badania moczu na początku ciąży i też nie było wesoło, gin przepisał mi Urosept i go łykałam. Jak tylko odebrałam wyniki zaczęłam go brać od nowa.
Przejrzystość przejrzysty
Kolor moczu słomkowy
Glukoza nieobecna
Bilirubina nieobecna
Ketony nieobecne
pH 7,5
Ciężar właściwy 1,015
Białko 0,24g/l
Urobilinogen 0,2
Nabłonki płaskie d.liczne w preparacie
Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
Leukocyty 3-5 wpw
Erytrocyty świeże 1-3 wpw
Bakterie dość liczne w preparacie
Pasma śluzu liczne w preparacie
Boję się bo nie wiem co to może być. Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczna. -
nick nieaktualny
-
Infekcja, infekcja. W ciąży bardzo często się zdarza. Ja mam bardzo dużo bakterii, a mój gin i tak nie kazał leczyć - twierdzi, że i tak za tydzień czy dwa infekcja wróci, a lekami nie ma się co faszerować. Doraźnie łykam ziołowe preparaty na pęcherz i piję sok z cytryny, żeby zakwasić mocz i jest OK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle idź lepiej do swojego ginekologa,bo niby wszystkie przechodzimy te zapalenie pęcherza,ale od diagnozy jest lekarz...Ja poszłam,bo z bólu nie mogłam..nie mogłam leżeć..potem juz ledwo chodziłam...Trwało to kilka dni...
Lepiej to leczyć,bo to jednak sa bakterie i niech by nawet nawracało,ale wiem,ze sa tez różne powikłania,wiec idź lepiej do Gina... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja bym skonsultowala to z lekarzem dla własnego spokoju miałam podobny ból w okolicy nerki sama myślałam że jakieś zapalenie zrobiłam mocz ( wszystko wyszło wporzadku) ale skonsultowalam to z lekarzem i okazało się ze kręgosłup po dwóch dniach przeszło. Każda z nas jest inna.
-
nick nieaktualny
-
Normalne w ciąży, że bakterie i leukocyty występują, w końcu jesteśmy na nie w takim stanie bardzo podatne. Ja zażywałam w pierwszej ciąży cały czas femisepturo i pomogło lek ziołowy żadne tam jakieś typowe lekarstwa, oprócz tego żurawina i woda niegazowana
polkosia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, pozwólcie że też dołączę tu do wątku, miała któraś obecne ketony w moczu? co Wam powiedział lekarz na ten temat to coś groźnego? u mnie w wynikach moczu jest że ketony obecne (++) i nie wiem czy sie tym martwić, wizyte u lekarza mam dopiero za tydzień.Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Hej dziewczyny, pozwólcie że też dołączę tu do wątku, miała któraś obecne ketony w moczu? co Wam powiedział lekarz na ten temat to coś groźnego? u mnie w wynikach moczu jest że ketony obecne (++) i nie wiem czy sie tym martwić, wizyte u lekarza mam dopiero za tydzień.
-
Dzięki za odpowiedź, no ja nie wymiotowałam ani razu, a mocz pobierałam o 8 godzinie, to może faktycznie byłam juz taka wygłodzona Bo jeśli chodzi o nawadnianie to staram sie pic prawie 3L wody dziennie, a mimo wszystko strasznie mnie suszy też w nocy :o A co do cukrzycy to jeśli glukoze mam w normie to również mogę mieć cukrzyce ? Wszystkio oprócz tych ketonów mam w normie. Lekarz dopiero obejrzy wyniki za tydzieńAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-