X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wyrostek plciowy NUB
Odpowiedz

Wyrostek plciowy NUB

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was słyszała ten sposób określania płci już w pierwszym trymestrze? Podobno jeśli jest ułożony równolegle do kręgosłupa to dziewczynka, jeśli mocno odstaje do góry i jest zazwyczaj zakończony kuleczka to chłopiec. pokaże wam jak to u mnie wygląda. Niby od 12 tyg się go określa ale wydaje mi się że u mojego maleństwa też go wypatrzylam. To prawie 10 tydz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 17:06

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/249cb9fca617.jpg

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, nie nastawiaj sie za bardzo na płeć określona z wyrostka płciowego. U mnie z dużym prawdopodobieństwem miał byc chłopczyk, zaczęłam mowić juz do brzuszka „on”, a tutaj niespodzianka i juz za kilka tygodni na świecie pojawi sie dziewczynka. :)

Oleśka11, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, moja siostra też dzięki tej metodzie liczyła na synka a wyszła jednak dziewczynka. Bujda na resorach i tyle. Jak u Ciebie prawie 10 tydzień to cierpliwości, jak wszystko dobrze pójdzie to już za miesiąc będziesz wiedzieć i to nie gdybając :)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka mówiła, że w 11 tygodniu to te wyrostki są niemal identyczne i w zasadzie to jest takie zgadywanie :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jako ciekawostkę powiem Wam o innej bzdurnej teorii, mianowicie o teorii Ramziego, na którą nakręcają się niektóre dziewczyny we wczesnej ciąży. W skrócie chodzi w niej o to, że określa się gdzie położona jest kosmówka/łożysko względem pęcherzyka ciązowego. U mnie jest po lewej co podobno ma wskazywać na dziewczynkę, zaś dziś dowiedziałam się, że będzie chłopak. Kolejna bzdura :)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Tak jako ciekawostkę powiem Wam o innej bzdurnej teorii, mianowicie o teorii Ramziego, na którą nakręcają się niektóre dziewczyny we wczesnej ciąży. W skrócie chodzi w niej o to, że określa się gdzie położona jest kosmówka/łożysko względem pęcherzyka ciązowego. U mnie jest po lewej co podobno ma wskazywać na dziewczynkę, zaś dziś dowiedziałam się, że będzie chłopak. Kolejna bzdura :)
    Brzmi to faktycznie irracjonalnie, ale zadziwia mnie skuteczność tej metody. Na Facebooku jest grupa zamknięta i "ekspertki" na podstawie zdjęcia usg określają płeć. Sprawdzalnosc jest dość wysoka. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie coś w tym może być.

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Brzmi to faktycznie irracjonalnie, ale zadziwia mnie skuteczność tej metody. Na Facebooku jest grupa zamknięta i "ekspertki" na podstawie zdjęcia usg określają płeć. Sprawdzalnosc jest dość wysoka. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie coś w tym może być.
    Byłam przez chwilę na tej grupie, bo znajoma wysłała link. Co do tej sprawdzalności to tak nie wyrokowałabym :) po pierwsze to trzeba pamiętać, że prawdopodobieństwo trafienia w ciemno to aż 50%, a po drugie to wiesz jak jest- częściej po czasie napiszą dziewczyny te, którym się sprawdziło. Te, którym się nie sprawdziło to zazwyczaj wypisują się z grupy i wyrzucają to z pamięci, jak każdą bzdurę ;)

gann3e3k131pma53.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Byłam przez chwilę na tej grupie, bo znajoma wysłała link. Co do tej sprawdzalności to tak nie wyrokowałabym :) po pierwsze to trzeba pamiętać, że prawdopodobieństwo trafienia w ciemno to aż 50%, a po drugie to wiesz jak jest- częściej po czasie napiszą dziewczyny te, którym się sprawdziło. Te, którym się nie sprawdziło to zazwyczaj wypisują się z grupy i wyrzucają to z pamięci, jak każdą bzdurę ;)
    No wiem. TeŻ tak myślałam sobie że w sumie to jest 50% na trafienie. DZiwne to wszystko trochę.ale może coś w tym wszytkim było skoro jakaś teoria powstała, choć nikt tego nie udowodnił . A sama nie wiem co o tym myśleć...

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testy sody robiłyście? ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co to :)

gann3e3k131pma53.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A testy sody robiłyście? ;)
    Robiłam dla beki,:D nie pienila sie(co niby ma wskazywać na dziewczynke). Ale w pierwszej ciąży też sie nie pienilo i mam teraz już 3 letniego synka. Więc bujda na resorach :D

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ