Wysoka Beta a brak zarodka
-
#pustejajo
Witam, piszę z takim pytaniem beta 78207 a na USG widać tylko pęcherzyk i to kiepsko umiejscowiony na szczęście w macicy. Nic mnie nie boli , z OM wynika że jestem w 7,3TC , pęcherzyk urósł od ostatniej wizyty z 2,15 do 3,8 (byłam na wizycie w odstępie 1 tygodnia, lekarz powiedział że wielkość pęcherzyka wskazuje na 9tc). Czy to możliwe że przy tak wysokiej becie może być puste jajo. Żadnych boli nie mam i plamień też nie, przyrosty bety na początku prawidłowe( pierwsza beta 1000 druga po 48h ok 2800) Niestety może to jest istotna wiadomość mam jeszcze torbiel na jajniku z którego była owulacja nie wiem na ile to istotna informacja, tego jajnika też nie czuję, nie boli. Objawy ciążowe to zmęczenie, wrażliwość na zapachy, nieżyt nosa, bolące piersi.Czy kos tak miał? Kolejna wizyta za tydzień. -
Miałaś widoczny pęcherzyk żółtkowy? Jeżeli w ciążowym powyżej 25mm nie ma pęcherzyka żółtkowego, to stwierdza się puste jajo. Beta może rosnąć do jakiegoś czasu, później spada. Objawy też się mogą jakiś czas utrzymać ze względu na wysoką betę. Coś więcej lekarz mówił?
-
Waflut wrote:Miałaś widoczny pęcherzyk żółtkowy? Jeżeli w ciążowym powyżej 25mm nie ma pęcherzyka żółtkowego, to stwierdza się puste jajo. Beta może rosnąć do jakiegoś czasu, później spada. Objawy też się mogą jakiś czas utrzymać ze względu na wysoką betę. Coś więcej lekarz mówił?
-
villemo_gbm wrote:Tydzień temu mówił że widać zarodek a w tym tygodniu że nie , ogólnie mam wrażenie, że ma kiepski sprzęt bo to na NFZ, nie widzi zarodka o serca i każe umawiac na prenatalne , nic nie rozumiem już.
Zmień lekarza. Idź do takiego, który ma dobre USG i wtedy będziesz wiedziała na czym stoiszvillemo_gbm lubi tę wiadomość
-
villemo_gbm wrote:#pustejajo
Witam, piszę z takim pytaniem beta 78207 a na USG widać tylko pęcherzyk i to kiepsko umiejscowiony na szczęście w macicy. Nic mnie nie boli , z OM wynika że jestem w 7,3TC , pęcherzyk urósł od ostatniej wizyty z 2,15 do 3,8 (byłam na wizycie w odstępie 1 tygodnia, lekarz powiedział że wielkość pęcherzyka wskazuje na 9tc). Czy to możliwe że przy tak wysokiej becie może być puste jajo. Żadnych boli nie mam i plamień też nie, przyrosty bety na początku prawidłowe( pierwsza beta 1000 druga po 48h ok 2800) Niestety może to jest istotna wiadomość mam jeszcze torbiel na jajniku z którego była owulacja nie wiem na ile to istotna informacja, tego jajnika też nie czuję, nie boli. Objawy ciążowe to zmęczenie, wrażliwość na zapachy, nieżyt nosa, bolące piersi.Czy kos tak miał? Kolejna wizyta za tydzień.villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
villemo_gbm wrote:#pustejajo
Witam, piszę z takim pytaniem beta 78207 a na USG widać tylko pęcherzyk i to kiepsko umiejscowiony na szczęście w macicy. Nic mnie nie boli , z OM wynika że jestem w 7,3TC , pęcherzyk urósł od ostatniej wizyty z 2,15 do 3,8 (byłam na wizycie w odstępie 1 tygodnia, lekarz powiedział że wielkość pęcherzyka wskazuje na 9tc). Czy to możliwe że przy tak wysokiej becie może być puste jajo. Żadnych boli nie mam i plamień też nie, przyrosty bety na początku prawidłowe( pierwsza beta 1000 druga po 48h ok 2800) Niestety może to jest istotna wiadomość mam jeszcze torbiel na jajniku z którego była owulacja nie wiem na ile to istotna informacja, tego jajnika też nie czuję, nie boli. Objawy ciążowe to zmęczenie, wrażliwość na zapachy, nieżyt nosa, bolące piersi.Czy kos tak miał? Kolejna wizyta za tydzień.
Niestety przy pustym jaju beta może rosnąći to prawidłowo.
U mnie się na poronienie nie zapowiadało. W dniu przyjęcia do szpitala i następnego dnia miałam robione badanie bety która nadal przyrastała. Mogłam czekać kolejne tygodnie w domu na poronienie i dać becie rosnąć,ale to by nie miało sensu.
villemo_gbm lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Sama beta hcg nawet przy prawidłowych przyrostach nie jest pewnikiem odpowiednio rozwijającej się ciąży, taką pewność można mieć jeśli obraz usg jest ok. Jeśli nie ma ciałka żółtego w pęcherzyku ciążowym a pęcherzyk ma 25 mm to wówczas mówimy o pustym jaju płodowym. Ogólnie pocieszające jest to, że puste jajo jest losowe i nie powtarza się 2x pod rząd. A za wszystkie objawy ciążowe odpowiada wysoki poziom beta hcg, który rośnie wraz z pęcherzykiem ciążowym, w moim przypadku za pierwszym razem miałam betę na poziomie 134 tys i mdłości były level max, a niestety dziecko się nie pojawiło... trzymaj się i życzę dużo siły 🍀
villemo_gbm, Mamausia lubią tę wiadomość
-
villemo_gbm wrote:Witam dziewczyny przychodzę z informacją,że w kolejnym badaniu po tygodniu jest to już 8 tydzień pojawił się zarodek i serduszko 🥰 może wleje to otuchę w inne dziewczyny, które również są w takiej sytuacji.
Super! Gratulacje ❤️ dużo zdrowia o oby maluszek się super rozwijał 😍 -