X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoka Beta a brak zarodka
Odpowiedz

Wysoka Beta a brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #pustejajo
    Witam, piszę z takim pytaniem beta 78207 a na USG widać tylko pęcherzyk i to kiepsko umiejscowiony na szczęście w macicy. Nic mnie nie boli , z OM wynika że jestem w 7,3TC , pęcherzyk urósł od ostatniej wizyty z 2,15 do 3,8 (byłam na wizycie w odstępie 1 tygodnia, lekarz powiedział że wielkość pęcherzyka wskazuje na 9tc). Czy to możliwe że przy tak wysokiej becie może być puste jajo. Żadnych boli nie mam i plamień też nie, przyrosty bety na początku prawidłowe( pierwsza beta 1000 druga po 48h ok 2800) Niestety może to jest istotna wiadomość mam jeszcze torbiel na jajniku z którego była owulacja nie wiem na ile to istotna informacja, tego jajnika też nie czuję, nie boli. Objawy ciążowe to zmęczenie, wrażliwość na zapachy, nieżyt nosa, bolące piersi.Czy kos tak miał? Kolejna wizyta za tydzień.

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś widoczny pęcherzyk żółtkowy? Jeżeli w ciążowym powyżej 25mm nie ma pęcherzyka żółtkowego, to stwierdza się puste jajo. Beta może rosnąć do jakiegoś czasu, później spada. Objawy też się mogą jakiś czas utrzymać ze względu na wysoką betę. Coś więcej lekarz mówił?

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 16 maja, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Miałaś widoczny pęcherzyk żółtkowy? Jeżeli w ciążowym powyżej 25mm nie ma pęcherzyka żółtkowego, to stwierdza się puste jajo. Beta może rosnąć do jakiegoś czasu, później spada. Objawy też się mogą jakiś czas utrzymać ze względu na wysoką betę. Coś więcej lekarz mówił?
    Tydzień temu mówił że widać zarodek a w tym tygodniu że nie , ogólnie mam wrażenie, że ma kiepski sprzęt bo to na NFZ, nie widzi zarodka o serca i każe umawiac na prenatalne , nic nie rozumiem już.

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 maja, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Tydzień temu mówił że widać zarodek a w tym tygodniu że nie , ogólnie mam wrażenie, że ma kiepski sprzęt bo to na NFZ, nie widzi zarodka o serca i każe umawiac na prenatalne , nic nie rozumiem już.

Zmień lekarza. Idź do takiego, który ma dobre USG i wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz

villemo_gbm lubi tę wiadomość

age.png
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    #pustejajo
    Witam, piszę z takim pytaniem beta 78207 a na USG widać tylko pęcherzyk i to kiepsko umiejscowiony na szczęście w macicy. Nic mnie nie boli , z OM wynika że jestem w 7,3TC , pęcherzyk urósł od ostatniej wizyty z 2,15 do 3,8 (byłam na wizycie w odstępie 1 tygodnia, lekarz powiedział że wielkość pęcherzyka wskazuje na 9tc). Czy to możliwe że przy tak wysokiej becie może być puste jajo. Żadnych boli nie mam i plamień też nie, przyrosty bety na początku prawidłowe( pierwsza beta 1000 druga po 48h ok 2800) Niestety może to jest istotna wiadomość mam jeszcze torbiel na jajniku z którego była owulacja nie wiem na ile to istotna informacja, tego jajnika też nie czuję, nie boli. Objawy ciążowe to zmęczenie, wrażliwość na zapachy, nieżyt nosa, bolące piersi.Czy kos tak miał? Kolejna wizyta za tydzień.
    U mnie identyczna sytuacja. Taka sama beta, objawy, tydzień, brak bóli i plamień, tydzień temu widoczne coś co przypominało zarodek, po tygodniu brak zarodka(?). Okazało się poronienie chybione. Trzymam kciuki żeby u Ciebie było inaczej!

• Mamausia Autorytet

Wysłany: 16 maja, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    #pustejajo

Niestety przy pustym jaju beta może rosnąći to prawidłowo.

U mnie się na poronienie nie zapowiadało. W dniu przyjęcia do szpitala i następnego dnia miałam robione badanie bety która nadal przyrastała. Mogłam czekać kolejne tygodnie w domu na poronienie i dać becie rosnąć,ale to by nie miało sensu.

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa

preg.png
  • Nejt Autorytet

Wysłany: 17 maja, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama beta hcg nawet przy prawidłowych przyrostach nie jest pewnikiem odpowiednio rozwijającej się ciąży, taką pewność można mieć jeśli obraz usg jest ok. Jeśli nie ma ciałka żółtego w pęcherzyku ciążowym a pęcherzyk ma 25 mm to wówczas mówimy o pustym jaju płodowym. Ogólnie pocieszające jest to, że puste jajo jest losowe i nie powtarza się 2x pod rząd. A za wszystkie objawy ciążowe odpowiada wysoki poziom beta hcg, który rośnie wraz z pęcherzykiem ciążowym, w moim przypadku za pierwszym razem miałam betę na poziomie 134 tys i mdłości były level max, a niestety dziecko się nie pojawiło... trzymaj się i życzę dużo siły 🍀

villemo_gbm, Mamausia lubią tę wiadomość

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 17 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już mam jasność :)

Nejt lubi tę wiadomość

preg.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 23 maja, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny przychodzę z informacją,że w kolejnym badaniu po tygodniu jest to już 8 tydzień pojawił się zarodek i serduszko 🥰 może wleje to otuchę w inne dziewczyny, które również są w takiej sytuacji.

Nejt, Mamausia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Witam dziewczyny przychodzę z informacją,że w kolejnym badaniu po tygodniu jest to już 8 tydzień pojawił się zarodek i serduszko 🥰 może wleje to otuchę w inne dziewczyny, które również są w takiej sytuacji.

Super! Gratulacje ❤️ dużo zdrowia o oby maluszek się super rozwijał 😍

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ