X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoki przyrost bety a blizniaki
Odpowiedz

Wysoki przyrost bety a blizniaki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to prawda czy to mit ? Ktoś wie? Ktoś tak miał?

14 dpo 188.2 beta
    16dpo 573 beta.

Lekarz zazartowal o blizniakach:D marzę od zawsze o ciąży mnogiej więc bym się strasznie ucieszyła. Wizyta dopiero 31.07. Wiecie jak to jest z tą beta?

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na niejednym forum pisaly ze duze przyrosty moga oznaczac ciaze mnoga ale tez nie musza...

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam.
    16dpo 1495
    19dpo 6245

Wizytę mam 20.07. Zobaczymy czy coś będzie widać

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Nituś87 Nowa

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost hcg w ciąży bliźniaczej może być równy wartościom normalnym dla ciąży pojedynczej.
    U mnie 17 dpo 391, a 19 dpo ok 800 ( przyrost 100,3 %, kolejny przyrost -118%, a ostatnio 85%) , a dziś. Jest 30 dpo i dwa serduszka na usg.

Poza tym w poprzedniej ciąży miałam dwa pecherzyki ciążowe, z czego tylko jednemu zaczęło bić serduszko w 7/8 tygodniu, w 9 tygodniu było już wiadomo że drugi bliźniak przestał rosnąć, a następnie pecherzyk zaczął się wchłaniać. Dziś z tej ciąży mam cudownego syna 11mc.

Zatem dziewczyny, nie jest tak prosto zostać mamą bliźniaków. Od pierwszego usg jeszcze długa przed nami. Życzę powodzenia!!

martine lubi tę wiadomość

• Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo przy bliźniaczej przyrosty były jak przy pojedynczej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ