X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysokie FSH
Odpowiedz

Wysokie FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 3tyg+2 dni, ciąża potwierdzona bhcg. Byłam dziś na badaniach i TSH wyszło 3,9.. masakra. Ft4 1,03 (normy0,83-1,43) a Ft3 4,18 (normy 3,0-4,70), a za to progesteron wyszedł bardzo spory bo aż 35,44. Jutro idę do endokrynologa, ale jestem po dwóch poronieniach i bardzo się boję, bo to TSH tragiczne. Mogłybyście się podzielić jakimiś doświadczeniami z niedoczynnością tarczycy w ciąży? I jak z tego wyszłyście? Czy wgl mam szanse na donoszenie tej ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 21:03

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz na myśli TSH a nie FSH :) Progesteron masz piękny. Na tarczycę wydaje mi się, że po prostu dostaniesz lek. To częste w ciąży, że hormony tarczycy się „rozjeżdżają” :)

Lus1a lubi tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie super że szybko to zbadalas, brawo, dostaniesz leki i wszystko będzie dobrze, na YouTube jest ginekolog który fajnie o tym opowiada także spokojnie, najważniejsze, że wiesz i możecie działać, powodzenia ❤️

Lus1a lubi tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980

17.06.2022 Kacperek ❤️
    Kwiecień 2023 7tc Piotruś 😪
    27.09.2024 Nikodem ❤️
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    23.09.2025 dwie kreseczki 😃
    5+2 tc bhcg 5124,20 💪
    14.10. Zarodek 3.3mm jest ❤️
    6+3 tc bhcg 53075,30 nie zwolnila 💪
    preg.png[/url]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ