X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysokie FSH
Odpowiedz

Wysokie FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 3tyg+2 dni, ciąża potwierdzona bhcg. Byłam dziś na badaniach i TSH wyszło 3,9.. masakra. Ft4 1,03 (normy0,83-1,43) a Ft3 4,18 (normy 3,0-4,70), a za to progesteron wyszedł bardzo spory bo aż 35,44. Jutro idę do endokrynologa, ale jestem po dwóch poronieniach i bardzo się boję, bo to TSH tragiczne. Mogłybyście się podzielić jakimiś doświadczeniami z niedoczynnością tarczycy w ciąży? I jak z tego wyszłyście? Czy wgl mam szanse na donoszenie tej ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 21:03

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz na myśli TSH a nie FSH :) Progesteron masz piękny. Na tarczycę wydaje mi się, że po prostu dostaniesz lek. To częste w ciąży, że hormony tarczycy się „rozjeżdżają” :)

Lus1a lubi tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 14 marca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie super że szybko to zbadalas, brawo, dostaniesz leki i wszystko będzie dobrze, na YouTube jest ginekolog który fajnie o tym opowiada także spokojnie, najważniejsze, że wiesz i możecie działać, powodzenia ❤️

Lus1a lubi tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ