X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Za duży pęcherzyk zoltkowy
Odpowiedz

Za duży pęcherzyk zoltkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was miała za duży pęcherzyk zoltkowy? U mnie 7 mm, skończony 9 tydzień ciąży, serduszko pięknie bije ale bardzo się martwię, naczytałam się, ze to złe rokuje - poronienie lub wady płodu :( macie jakieś historie z tym związane? Bardzo proszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie to samo. 7 t 3 D wg USG, Ciąża młodsza o 7 dni niż z OM a pęcherzyk żółtkowy aż 8,1 mm. Czy ktoś miał podobną historię która skończyła się urodzeniem zdrowego maluszka?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ