X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Za mały dzidziuś :(
Odpowiedz

Za mały dzidziuś :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marlenka111 Nowa

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze, ponieważ odchodzę od zmysłów. Byłam w poniedziałek u lekarza na usg. Wymiary zarodka to 17 mm i odpowiadają 8t1d, tymczasem według OM jestem w 9t2d. Fhr dziecka stwierdzono na poziomie 182. Owulacje miałam normalnie w terminie (stosowałam testy owulacyjne) więc nie była opóźniona. Czy jest to poważny powód do niepokoju?

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam tyle że powinien być 7t2d a jest 6t1d trochę się martwię ale lekarz mi powiedział ze jest ok :)

ckaiflw13oqrzcja.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka, nigdy nie wiadomo kiedy od momentu owulacji doszło do zapłodnienia i kiedy do zagnieżdżenia, wystarczy przesunięcie kilku dni i zmartwienie gotowe, chociaż niepotrzebnie. Był tu gdzieś podobny wątek, dziewczyny mówiły, że potem dzidziuś nadrabia. Póki co jeśli lekarz mówi, że jest ok to staraj się zachować spokój.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Marlenka111 Nowa

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, aczkolwiek jak byłam w 5t5d na usg to termin z usg zgadzał się z terminem OM, dlatego zaniepokoilo mnie opóźnienie w rozwoju zarodka o 8 dni :(

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robiłaś bete ?? teraz to już chyba jest za pozno bo już nie przyrasta tak szybko...
    musisz ufać lekarzowi albo iść do innego zobaczyć co Ci powie ;)

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Marlenka111 Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wynik bety czeka się ok 5 dni do tygodnia, bo wysyłają do innego laboratorium :-/ chyba poczekam na genetyczne, mam 30 grudnia. Na razie wszyscy mnie pocieszają mówiąc że zarodek w różnym tempie może rosnąć albo że lekarz się pomylił bo w sumie zrobił tylko jeden pomiar. No nic muszę wierzyć że będzie dobrze :-)

• ollqa Znajoma

Wysłany: 2 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla mnie akurat temat na topie. Miałam ten sam dylemat. Okazało się, że lekar zpomylił się o ... 2 cm w 10 tygodniu ciąży. Dziecko ma 3.64cm a nie 1.64 cm... Szok!

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w moim przypadku ostatnie USG według OM 7t5d natomiast według a według USG 6t6d wiec tez bobuś młodszy teraz USG mam 11 marca wiec zobaczymy czy coś sie zmieniło

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka111 wrote:
    Dziewczyny pisze, ponieważ odchodzę od zmysłów. Byłam w poniedziałek u lekarza na usg. Wymiary zarodka to 17 mm i odpowiadają 8t1d, tymczasem według OM jestem w 9t2d. Fhr dziecka stwierdzono na poziomie 182. Owulacje miałam normalnie w terminie (stosowałam testy owulacyjne) więc nie była opóźniona. Czy jest to poważny powód do niepokoju?

Dziecko wg OM zawsze (przeważnie) jest mniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 09:00

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ