X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Za mały Groszek.
Odpowiedz

Za mały Groszek.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;-) ja według ostatniej miesiączki która była 27 sierpnia zaczęłam właśnie 8 tydzień. U ginekologa byłam w 6t2d i zobaczyłam tylko pęcherzyk ciazowy. Teraz byłam w środę i był to 7t4d i zobaczyłam fasolke 3,4mm i akcje serca 124 na minutę. Ginekolog mówil, że jest wszystko w porządku mimo że ciąża jest dużo młodsza. Bądź dobrej myśli , nie zamartwiaj się :-)

1b7pp2.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale nie pamiętam. A zdjęcia samego pęcherzyka nie dostalam... Jeśli mogę jakoś pomóc to mogę powiedzieć Ci, że na oko jak pamiętam to nie był duży.

1b7pp2.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj.

pierwsze USG miałam robione w 6 tyg i 1 dniu, to było ok 25 dni po owulacji, wówczas mój pęcherzyk miał 4 mm i pikało serduszko, ale jeszcze wtedy Pani Doktor nie mierzyła mi z jaką częstotliwością. Maleństwo w tym czasie bardzo szybko rośnie, dwa tygodnie później było to już 1,84 cm!! Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie wszystko dobrze!

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka, ja byłam na pierwszej wizycie dokładnie 5t6d i też nie było widać zarodka i serducha. O rozmiarach pęcherzyka lekarz nic mi nie mówił, więc tu nie pomogę.
    Skończyło się tak jak widać w mojej stopce :)
    Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było tak samo! :*

Groszka lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • K27 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Groszka, calkowicie sie z toba zgadzam. Jestem pierwszy raz w ciazy i tez nie sadzilam,ze tyle trosk i zmartwien przede mna. Dzieki bellybestfriend,a wlasciwie wszystkim uczestniczka ;) dowiedzialam sie mnostwa informacji, za co bardzo dziekuje! :)

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • ket555 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzis stanęłam przed tym samym problemem . . Z miesiączki 7 tydz początek a z USG 5tyd koniec . Serduszka nie widac :( Teraz 10 dni czekania ależ sie martwię

ket555
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ket555 u mnie w 5tc w jeden dzień (dzień krwawienia gdy bylam w szpitalu) nie było widać nic, następnego dnia był już pecherzyk ale po tygodniu na USG dalej nie bylo widać zarodka ani serduszka, dopiero w 8t2d zobaczyłam kropka z serduchem. Co się stresu najadłam to moje ale trzeba ten czas czekania przetrwac, będzie dobrze!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ