X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zachcianki
Odpowiedz

Zachcianki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już zachcianki, ja dziś wpałaszowałam kiszoną kapustę z białą czekoladą i do tego wypiłam sok żurawinowy, wymyślne mam to dziecko :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:10

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja od dziecka jadłam bułki z dzemem truskawkowym i kiszonym ogórkiem...lubie połączenia słodko kwaśne, więc u mnie bez zmian ;)

Lady Savage, hakorośl lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    hehe ja od dziecka jadłam bułki z dzemem truskawkowym i kiszonym ogórkiem)

Mój brat jako dziecko uwielbiał kiełbasę z cukrem XD

Misi@, hakorośl lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są różne na różnym etapie ciąży. Ja np. bardzo lubiłam słodycze pierwszym trymetrze i zajadałam je czymś słonym. Nie raz zdarzyło mi się zjeść np. zupę popijając słodkim sokiem czego nie robiłam bo jak już to tylko herbata. Dzisiaj np. zjadłam parówkę z ketchupem i chlebem ale doprawiłam je ciastkami z dużą ilością marmolady czego poza ciążą bym nigdy nie zrobiła.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko większy apetyt :) chociaż raz cały dzień za mną chodziły frytki. ale nie powiem zdarzy mi się zjeść kilka mandarynek, przegryźć kawałkiem ciastka i dopchać się kiełbasą. W normalnym warunkach mój żołądek by tego nie przeżył :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dziwne polaczenia to zadna nowość. Slodka bolka z szynką i maslem jest the jest!
    U mnie to raczej nie zachcianki tylko myśl o tym, ze po wszystkim jest mi niedobrze. Wiec od wczoraj wciągam ser żółty i praktycznie nic poza tym:D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie łączę bo nie lubię ale mąż sie śmieje że niedługo będę sledziem zagryzac kanapke z dżemem
    zawsze jadlam słodycze dzień bez batonika byl stracony a teeraz cały czas mam ochotę na coś ostrego

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle mam ochote na slone, ostre, warzywa....slodycze moga nie istniec.

polkosia lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czekam aż otworzą Lidla, bo zachciało mi się bułki z twarozkiem. Od 15 minut w samochodzie, może się zlitują i otworzą o 7:55...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ostrych potraw to uważajcie ja już dostałam wywód od babci a póxniej od koleżanki :P
    Ostre potrway rozrzedzają krew a to może skończyć się tragicznie

• zakocona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bananów, bananów i jeszcze raz bananów!
    I kakao.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mam żadnych zachcianek, wszystko po staremu...a nawet słodyczy udaje mi się unikać ;)
    Myślę, że na takim wczesnym etapie to raczej dziewczyny same sobie wkręcają trochę te zachcianki, albo nie koniecznie są one związane z ciążą ;)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koalka bo ja wiem czy to tak jest z tym wkręcaniem. Ja miałam taką ochotę na paczki, że musiałam zjeść juz teraz. No i wsunęłam 3 na raz ;)
    Podobnie miałam przed samą @ jak hormony szalały. Poleciałam do sklepu po lody czekoladowe, ale w domu przeszła mi ochota. Niektóre z nas po prostu mają taką naturę

• julita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    hehe ja od dziecka jadłam bułki z dzemem truskawkowym i kiszonym ogórkiem...lubie połączenia słodko kwaśne, więc u mnie bez zmian ;)

hehe :) pamiętam jak moja babcia zajadała się śledzikiem w oleju z cebulką i zagryzała pączkiem z marmoladą i cukrem pudrem :D

zachcianek nie mam żadnych ale odrzuca mnie od słodkiego a ciągnie do kwaśnego :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, mam dokładnie to samo. Kiedyś nie przeżyłabym dnia bez słodkości, a teraz nie mogę na nie patrzeć.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ