X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zanik objawów 9 tc
Odpowiedz

Zanik objawów 9 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • FElkaq Nowa

Wysłany: 1 sierpnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, proszę o pomoc... 😔

Jestem w ogromnym stresie i potrzebuję się wygadać. Byłam ponad tydzień temu u lekarza, mniej więcej w 8. tygodniu ciąży. Wszystko było w porządku – było widać zarodek, biło serduszko, lekarz powiedział, że rozwija się prawidłowo.

Ale od dwóch dni totalnie panikuję. 😔 Nie czuję się w ciąży… Nie mam żadnych silnych objawów – nie wymiotuję, nie jestem senna, skóra nawet się poprawiła. Jedyne co mi zostało to lekko tkliwe piersi. 3 dni temu miałam lekkie mdłości, ale od tamtej pory zupełnie nic. Cisza.

Naczytałam się w internecie i na forach różnych strasznych historii i teraz boję się najgorszego… 😢 Czy któraś z Was też tak miała i wszystko było dobrze? Potrzebuję trochę wsparcia, bo już wariuję...

• Kotteł Nowa

Wysłany: 1 sierpnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i wszystko było ok

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy nie są stałe, jednego dnia będą nasilone, a innego ustępują :) ja tez mialam w kratkę, raz mialam dużo objawów, raz mialam mniej lub wcale. Czasami piersi chciały eksplodować a czasami całkowicie ustępował ból :) organizm z czasem przyzwyczaja się do ciąży i objawy ustępują. Czasami jest to prędzej, czasami później. Niektóre kobiety wcale nie mają objawów ciazy i to też jest ok :)

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    01.09 ⌛️

preg.png
  • BangBang Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu trafiłam do szpitala po silnym krwawieniu, myślałam, że to koniec bo również minęła mi wybiórczość pokarmowa, nadal tklwie ale nie są już AŻ TAK bolące i generalnie nacisk na pęcherz również się zmniejszył na całe szczęście wszystko jest w porządku i maluszek ma się dobrze.
    Chyba tak to jest, że po pewnym czasie może minąć a może też zaraz wrócić ze zdwojoną siłą 🍀😊

Starania od 2019;
    2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
    2025 - OGROMNA NADZIEJA
    13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    7.01.2025
    I transfer ❄️
    12.01.2025
    na teście ⏸️
    15.01.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
    10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
    13dpt - B-HCG 8,8
    23.06.2025
    II transfer ❄️
    01.07.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
    10dpt - B-HCG 186 PROG 26
    12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
    14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
    28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
    38dpt - CRL 1,50cm

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ