X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zaparcia w I trymestrze
Odpowiedz

Zaparcia w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brightwing Debiutantka

Wysłany: 9 października, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała problem z zaparciami w I trymestrze? Jestem w 10 tygodniu ciąży. Mam problem z załatwianiem się. Od dwóch tygodni mam problem, zalatwiam się po troszeczkę. Bolą mnie plecy od tych zaparć. Ogólnie czuje się okropnie bo cały czas chce mi się do toalety, ale jak idę to muszę się wysilić i potem mam małe plamienia. Tak szczerze to boje się chodzić do toalety przez to wszystko. Boje się o dziecko, bo wiem że nie można się wysilać, a z drugiej strony nie daje już rady. Pije siemię lniane, jakiś błonnik, laktuloze. Nic to nie daje. Czy któraś z Was stosowała lewatywę? Ktoś wie czy takie wysilanie się na toalecie może czyms złym poskutkować? Oczywiście chodzi o dziecko a nie o mnie

• PastSimple32 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo piszesz siemię? Musisz być systematyczna. Też mam spore zaparcia, ale picie codziennie 2l wody+siemię serio robi robotę

Ona 👱🏻‍♀️ 32, On 🧑🏻 33 (morfologia 1%)
    Starania od 2020 r., z przerwami na podratowanie zdrowia psychicznego
    • Kwiecień 2020 – poronienie 5 tc, farmakologicznie, bez łyżeczkowania
    • 2021 – cp w lewym jajowodzie, zarodek wyłuszczony, jajowód zachowany
    • Sierpień 2022 – naturalny cykl, brak zarodka w 6 tc → szpital: wyłuszczenie jamy macicy → 3 dni później cp w prawym jajowodzie – jajowód usunięty
    • Marzec 2025 – kwalifikacja do in vitro | Kwiecień – stymulacja
    • 21.04.2025 – punkcja: mamy 5 zarodków 😭🥹❄️❄️❄️❄️❄️
    •18.06.2025 - transfer 5.1.1 - beta 8dpt 0,6 :(
    •Lipiec 2025- histeroskopia> antybiotyk doxycyklina+metronidazol
    •Październik 2025- transfer 5.1.1 - beta 8dpt 112,33 mIU/ml , beta 10dpt 346,48 mIU/ml

🔬 Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Cykle 35–45 dni
    Wciąż walczymy… z nadzieją 🌱
  • Brightwing Debiutantka

Wysłany: 13 października, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od jakiegoś tygodnia. Już zdążyłam ogarnąć że to raczej psychiczna przypadłość. Bo bardzo mi się chce do toalety, idę i nic, albo się będę wysilać albo nic z tego. Odkąd miałam plamienia po takim wysilaniu się i lekarz zabronił takiego załatwiania się to wydaje mi się że mój organizm teraz ma stres i po prostu choćbym nie wiem ile blonnika zjadła albo ile laktulozy wypiła to jakoś się blokuje psychicznie. Męczy mnie to bardzo bo od kilku dni chce mi się do toalety, ale żeby się załatwić to muszę się wysilić a boje się że od tego poronie

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 14 października, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej działała owsianka z siemieniem. Płatki owsiane i łyżkę zmielonego siemienia zalewałam wrzątkiem na kilka minut, potem dodawałam co tam chciałam (u mnie to był jogurt, pestki dyni i bakalie, czasami miód). Tylko to mi dawało regularne i łatwiejsze wypróżnienia.
    Tylko trzeba pamiętać o dużej ilości płynów. :)

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ