X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zapłodnienie a zagnieżdżenie
Odpowiedz

Zapłodnienie a zagnieżdżenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aninha Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wczoraj byłam u ginekologa, to 6 tydzień od ostatniej miesiączki i 4 od zapłodnienia. (Stosowałam testy owulacyjne). Byłam pewna, że to dobry czas na pierwszą wizytę, i że być może już zobaczę co nieco :) Jednak Pani doktor poza pęcherzykiem ciążowym nie widziała nic więcej, na podstawie jego wielkości stwierdziła, że to dopiero 3 tydzień i nie ma się co martwić. Oczywiście bardzo trudno jest się nie martwić, kiedy wiem ze zapłodnienie miało miejsce 4 tygodnie temu, a nie 3...
    Głupia, cały dzień siedzę przed komputerem i na jednej ze stron internetowych znalazłam informację, że właściwy czas ciąży liczy się od momentu zagnieżdżenia się zarodka w macicy. I tak zaczęłam się zastanawiać, czy to mogą być jednak 3 tygodnie jeśli zagnieżdżenie nastąpiło u mnie po 9 dniach od zapłodnienia?
    Bardzo proszę o pomoc :)

Tymuś - kocham, kocham, kocham :)
    fd5fbc6128.png
  • Demi Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tak! Naprawde nie martw się, idź na usg dopiero w 7 tygodniu (i nie wcześniej). Jak wtedy będzie cos nie tak, to dopiero mozesz zaczac sie martwic. Teraz to naprawdę stanowczo za wcześnie na zamartwianie. Dbaj o siebie zeby sie nie przeziebic, ubieraj stosownie do temperatury, wysypiaj sie. Powinno wystarczyc na poczatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:25

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ