Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zapłodnienie a zagnieżdżenie
Odpowiedz

Zapłodnienie a zagnieżdżenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aninha Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wczoraj byłam u ginekologa, to 6 tydzień od ostatniej miesiączki i 4 od zapłodnienia. (Stosowałam testy owulacyjne). Byłam pewna, że to dobry czas na pierwszą wizytę, i że być może już zobaczę co nieco :) Jednak Pani doktor poza pęcherzykiem ciążowym nie widziała nic więcej, na podstawie jego wielkości stwierdziła, że to dopiero 3 tydzień i nie ma się co martwić. Oczywiście bardzo trudno jest się nie martwić, kiedy wiem ze zapłodnienie miało miejsce 4 tygodnie temu, a nie 3...
    Głupia, cały dzień siedzę przed komputerem i na jednej ze stron internetowych znalazłam informację, że właściwy czas ciąży liczy się od momentu zagnieżdżenia się zarodka w macicy. I tak zaczęłam się zastanawiać, czy to mogą być jednak 3 tygodnie jeśli zagnieżdżenie nastąpiło u mnie po 9 dniach od zapłodnienia?
    Bardzo proszę o pomoc :)

Tymuś - kocham, kocham, kocham :)
    fd5fbc6128.png
  • Demi Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tak! Naprawde nie martw się, idź na usg dopiero w 7 tygodniu (i nie wcześniej). Jak wtedy będzie cos nie tak, to dopiero mozesz zaczac sie martwic. Teraz to naprawdę stanowczo za wcześnie na zamartwianie. Dbaj o siebie zeby sie nie przeziebic, ubieraj stosownie do temperatury, wysypiaj sie. Powinno wystarczyc na poczatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:25

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ