X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zapłodnienie a zagnieżdżenie
Odpowiedz

Zapłodnienie a zagnieżdżenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aninha Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wczoraj byłam u ginekologa, to 6 tydzień od ostatniej miesiączki i 4 od zapłodnienia. (Stosowałam testy owulacyjne). Byłam pewna, że to dobry czas na pierwszą wizytę, i że być może już zobaczę co nieco :) Jednak Pani doktor poza pęcherzykiem ciążowym nie widziała nic więcej, na podstawie jego wielkości stwierdziła, że to dopiero 3 tydzień i nie ma się co martwić. Oczywiście bardzo trudno jest się nie martwić, kiedy wiem ze zapłodnienie miało miejsce 4 tygodnie temu, a nie 3...
    Głupia, cały dzień siedzę przed komputerem i na jednej ze stron internetowych znalazłam informację, że właściwy czas ciąży liczy się od momentu zagnieżdżenia się zarodka w macicy. I tak zaczęłam się zastanawiać, czy to mogą być jednak 3 tygodnie jeśli zagnieżdżenie nastąpiło u mnie po 9 dniach od zapłodnienia?
    Bardzo proszę o pomoc :)

Tymuś - kocham, kocham, kocham :)
    fd5fbc6128.png
  • Demi Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tak! Naprawde nie martw się, idź na usg dopiero w 7 tygodniu (i nie wcześniej). Jak wtedy będzie cos nie tak, to dopiero mozesz zaczac sie martwic. Teraz to naprawdę stanowczo za wcześnie na zamartwianie. Dbaj o siebie zeby sie nie przeziebic, ubieraj stosownie do temperatury, wysypiaj sie. Powinno wystarczyc na poczatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:25

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ