X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zatrucie pokarmowe w ciazy
Odpowiedz

Zatrucie pokarmowe w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dziewczyny wczoraj spędziłam noc nad toaleta. Zaczęło się od mdłości i ogólnego zmęczenia. Potem wymiotowalam cała noc.. coś ala grypa żołądkowa. Jestem na wakacjach w Chorwacji jeszcze przez tydzień. Jadłam raczej to co wszyscy... i tylko mnie dopadło. Po nocy mi przeszło no ale jestem osłabiona. Zjadłam trochę arbuza i jem słone paluszki i krakersy... myślicie że to mogło jakoś wypłynąć na dzidzie9? To 10 tydzień..

7v8rdqk3dbllser2.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Hej.

Dziewczyny wczoraj spędziłam noc nad toaleta. Zaczęło się od mdłości i ogólnego zmęczenia. Potem wymiotowalam cała noc.. coś ala grypa żołądkowa. Jestem na wakacjach w Chorwacji jeszcze przez tydzień. Jadłam raczej to co wszyscy... i tylko mnie dopadło. Po nocy mi przeszło no ale jestem osłabiona. Zjadłam trochę arbuza i jem słone paluszki i krakersy... myślicie że to mogło jakoś wypłynąć na dzidzie9? To 10 tydzień..
    Hejo Ja mialam taki epizod tydzien temu. Zjadlam duzo ale warzywa wiec nie bylo mowy o zatryciu.zaczelo sie of mdlosci wieczorem, pozniej wymiotow I goraczki do 38.0 I bylo MI zimno. Sprawdzialm nastepnego dnia temp z rana a tam36.6 a od poczatku ciazy mam 37.0 minimalnie36.8 I zaczelam sie bac. Z uwagi na to be jestem w uk I ich nie odchodza temperatury pozostalo MI czekac... naszczescie na drugi dzien czulam sie jak zawsze trovhe oslabiona ale temp jest znow37.0 . Moje baby ma8tyg twoje starsze I jeden epizod nic mu nie zrobi ;) wierze chociaz moje zobacze dopiero za 6tyg

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniam elektrolity i zobaczymy
    Mam wizytę za 9 dni...

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała zatrucie pokarmowe w ciąży? Czytałam, że w ciąży może mieć poważne konsekwencje i się boję, szukam otuchy. Skusiłam się wczoraj na kebab (sprawdzone miejsce, nigdy nic mi nie było po nim, nawet już w ciąży dobrze wchodził; mężowi nic nie było). Po północy obudziły mnie straszne mdłości, a że jestem ciężka do wymiotów (w dodatku jestem na lekach przeciwrefluksowych) męczyłam się pół nocy zanim cokolwiek zwróciłam. Miałam dwa epizody silnych torsji i po zakończeniu gdy się załatwiałam zauważyłam zbitek białego śluzu na bieliźnie wielkości paznokcia kciuka 😔 Bardzo się boję czy to nie czop śluzowy, jadę zaraz do lekarza, ale boję się, bo tam mają dość słaby sprzęt USG, a moja lekarka prywatna jest dopiero jutro. Wprawdzie rano współżyłam, ale nigdy nie zdarzył mi się taki zbitek... Tak się boję o nasze maleństwo 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 08:01

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście z szyjką wszystko w porządku 🙂 Najadłam się strachu przez doniesienia, że zatrucia pokarmowe w ciąży niosą ryzyko przedwczesnego porodu, lekarka nie potwierdziła tych doniesień.

3jgx90bvoj1fla1b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ