Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• MikroLena Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nie martw się. USG jest bezpieczne. Ja miałam do 36tc łącznie 5 USG ciąży - jutro mam szóste + ze 3 dodatkowe dopochwowe. Do tego USG nerek i pęcherza 1x oraz piersi 2x. Jak trzeba robić to trzeba.

Jeśli się martwisz zapytaj lekarza prowadzącego o bezpieczeństwo USG w ciąży. Myślę że odpowiedź profesjonalisty powinna Cię uspokoić.

dqpranliwnrweqx3.png
  • Moonika Nowa

Wysłany: 20 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 11 tc i mam praktycznie co tydzień robione usg (krwawiłam i lekarz musiał monitorować). Mam nadzieję, że usg nie zaszkodzi dzieciątku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonika wrote:
    Ja jestem w 11 tc i mam praktycznie co tydzień robione usg (krwawiłam i lekarz musiał monitorować). Mam nadzieję, że usg nie zaszkodzi dzieciątku.

U mnie nie co tydzien ale 3 razy byłam w szpitalu gdzie robili mi codziennie( pobyty 2 i 3 dniowe). Mialam robione nawet dwa razy dziennie przez krwawienie - rano u mojego lekarza a wieczorem w szpitalu .Dodatkowo normalne wizyty u lekarza prowadzącego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ