X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• MikroLena Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nie martw się. USG jest bezpieczne. Ja miałam do 36tc łącznie 5 USG ciąży - jutro mam szóste + ze 3 dodatkowe dopochwowe. Do tego USG nerek i pęcherza 1x oraz piersi 2x. Jak trzeba robić to trzeba.

Jeśli się martwisz zapytaj lekarza prowadzącego o bezpieczeństwo USG w ciąży. Myślę że odpowiedź profesjonalisty powinna Cię uspokoić.

dqpranliwnrweqx3.png
  • Moonika Nowa

Wysłany: 20 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 11 tc i mam praktycznie co tydzień robione usg (krwawiłam i lekarz musiał monitorować). Mam nadzieję, że usg nie zaszkodzi dzieciątku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonika wrote:
    Ja jestem w 11 tc i mam praktycznie co tydzień robione usg (krwawiłam i lekarz musiał monitorować). Mam nadzieję, że usg nie zaszkodzi dzieciątku.

U mnie nie co tydzien ale 3 razy byłam w szpitalu gdzie robili mi codziennie( pobyty 2 i 3 dniowe). Mialam robione nawet dwa razy dziennie przez krwawienie - rano u mojego lekarza a wieczorem w szpitalu .Dodatkowo normalne wizyty u lekarza prowadzącego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ