X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• MikroLena Koleżanka

Wysłany: 20 października 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nie martw się. USG jest bezpieczne. Ja miałam do 36tc łącznie 5 USG ciąży - jutro mam szóste + ze 3 dodatkowe dopochwowe. Do tego USG nerek i pęcherza 1x oraz piersi 2x. Jak trzeba robić to trzeba.

Jeśli się martwisz zapytaj lekarza prowadzącego o bezpieczeństwo USG w ciąży. Myślę że odpowiedź profesjonalisty powinna Cię uspokoić.

dqpranliwnrweqx3.png
  • Moonika Nowa

Wysłany: 20 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 11 tc i mam praktycznie co tydzień robione usg (krwawiłam i lekarz musiał monitorować). Mam nadzieję, że usg nie zaszkodzi dzieciątku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonika wrote:
    Ja jestem w 11 tc i mam praktycznie co tydzień robione usg (krwawiłam i lekarz musiał monitorować). Mam nadzieję, że usg nie zaszkodzi dzieciątku.

U mnie nie co tydzien ale 3 razy byłam w szpitalu gdzie robili mi codziennie( pobyty 2 i 3 dniowe). Mialam robione nawet dwa razy dziennie przez krwawienie - rano u mojego lekarza a wieczorem w szpitalu .Dodatkowo normalne wizyty u lekarza prowadzącego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ