X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr zbyt niskie hcg?
Odpowiedz

zbyt niskie hcg?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robiłam 3 bety, pięknie rosna, jak należy, ale ich wartości są ogólnie bardzo niskie. Czy to źle? czy po prostu świadczy narazie o bardzo wczesnej ciąży?
    31.12 - 16,67 29dc (11 dpo)
    2.01. - 47,76 31dc
    5.01. - 104 34dc
    co myslicie? któraś tak miała i było wszystko ok?

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • spinnka Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest ok, wręcz książkowo. Nie masz się o co martwić.

PCOS, starania od 06.2012
    11.02.2013 - aniołek (7 tydzień)
    01.07.2014 - aniołek (8 tydzień)
    hchy3e3kx72ungcg.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja mam taką sytułacje :

26.01.15- występuje owulacja(wiem gdyż testy owulacyjne działaja)
    02.02.15- po owulacji 7dni robie test ciążowy wychodzi pozytywny z ledwo widoczną druga kreska wiec udaje się na bete.
    2.02.15 Wynik bety: 424
    progesteron : 4,2

Dostaje Luteine 100 i Duphaston
    5.02.15
    3dni pózniej ponowne badanie bety: 125
    progesteron 1,8

i teraz każdy wariuje,spadek bety oczywista rzcecz poronienie,lecz z kąt w 7dniu po owulacji tak wysokie stężenie hcg? Wizyta ginekologiczna,padanie USG mowiące macica dopiero się przygotowuje do przyjecia jajeczka 18.02 druga wizyta,brać leki!

Odchodze od zmysłów nie wiem co robić trzecie badanie bety zrobione dzis już w innym miejscu i zobaczymy co bedzie a co wy o tym myślicie??
    Czekam na jakieś odpowiedzi co robić przerwać leki czekac na krwawienie,krwawienie jak ma przyjsc to przyjdzie mimo brania leków czy co robić?

• spinnka Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym podejrzewała torbiel na jajniku, a jak się sytuacja rozwinęła?

PCOS, starania od 06.2012
    11.02.2013 - aniołek (7 tydzień)
    01.07.2014 - aniołek (8 tydzień)
    hchy3e3kx72ungcg.png[/url
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje, że do zapłodnienia doszło, ale nie doszło do zagnieżdżenia. Dlatego nie warto robić testów tak wcześnie (7dpo)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ