X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zbyt wysoka beta ?
Odpowiedz

Zbyt wysoka beta ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wyjaśnienie. Ostatnia miesiączkę miałam 10.06. W dniu 06.07 (3tydz5) wykonałam badanie beta hcg - wynik 407. Norma dla 3 tyg według mojego laboratorium to 71,2. Wiec mój wynik mieści się już w granicach 4 tyg ( norma do 750). Sporo wyżej. Czy dobrze licze ? Czy 3 tydz5dzien powinnam liczyć jako 4 tydzień ciąży i nie martwić się ? Czy jednak jest to 3 tydzień a beta sporo większa? Jak to się liczy ?
    Po 48 h powtórzyłam (08.07 - 4 tydz0) i wynik to 893. Czyli spory przyrost ale wynik w normach 5 tyg. Czy tak wysoki wynik i sport przyrost jest ok ?
    Od wczoraj czuje delikatne kłucie, mrowienie w dole brzucha. Tak jakby mi coś ścierpło w środku 🙈 martwię się na zapas ?

Dziewczyny, co ile powtarzać ta betę ? Wystarczy te 2 pomiary ? Lekarz dopiero za miesiac czyli 7-8 tydzień.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem beta ok, ciąża może być po prostu trochę starsza. Przyrost jest ładny więc nie ma się co martwic na zapas. Ja robiła betę tylko dwa razy, żeby się nie stresować wynikami i nie rozważać czy wszystko aby na pewno jest dobrze. Powiem Ci ze w pierwszych dwóch ciążach nie robiłam bety i przynajmniej żyłam spokojnie😅

• patryka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje. Ja chyba tez skończę na tych dwóch pomiarach bo niepotrzebnie potem analizuje, licze i sprawdzam po 100 razy. Lepiej sobie tego zaoszczędzić :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ