X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr ZMĘCZENIE
Odpowiedz

ZMĘCZENIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki :) Mam pytanko, czy w I trymestrze też dostawałyście zadyszki po przejściu jakiegoś odcinka lub wejściu po schodach???? Jestem w 7t6d i ledwo wchodzę na 3 piętro, muszę zaznaczyć, że moja figura jest w normie. Zastanawiam się, czy jak już urośnie mi brzuch będzie gorzej... jako tako nie mam żadnych objawów poza tym strasznym zmęczeniem, przychodzę z pracy i jedyne co jestem wstanie zrobić to przygotować się do snu. Nawet jedzenie obiadu mnie męczy, narzeczony się ze mnie śmieje, jak dostaję zadyszki przy posiłku. Czy to normalne????

relgh371atn0vk9b.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Catyy, z moich doświadczeń wynika, że to najzupełniej normalne :) W poprzedniej podobnie jak Ty, przychodziłam z pracy i kładłam się spać. Teraz już niestety nie mogę sobie na to pozwolić ;-) Ale zadyszkę po szybszym przejściu nawet małego odcinka nadal mam. Niestety jeśli chodzi o poziom energii to pierwszy dzień po cesarce czułam się zdecydowanie lepiej niż podczas całego okresu ciąży - może z małą przerwą w drugim trymestrze ;-) Mam nadzieję, że tym razem będzie trochę lepiej.

Catyyy lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z poprzedniczką. To normalne. Ja np w pierwszej ciąży nie spałam ogólnie miałam bardzo dużo energii i hasałam wszędzie :) Za to w drugiej ciąży Chodzę z oczami na zapałkach. Nie mam na nic siły i najchętniej przespałabym całe dnie, ale synek mi nie pozwoli. Nawet obiad dla mnie ugotować to problem i idę jak na skazanie do kuchni :)

Nina82, Catyyy, Martika87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina_b wrote:
    Zgadzam się z poprzedniczką. To normalne. Ja np w pierwszej ciąży nie spałam ogólnie miałam bardzo dużo energii i hasałam wszędzie :) Za to w drugiej ciąży Chodzę z oczami na zapałkach. Nie mam na nic siły i najchętniej przespałabym całe dnie, ale synek mi nie pozwoli. Nawet obiad dla mnie ugotować to problem i idę jak na skazanie do kuchni :)

Mam tak samo :) - z tą różnicą że mam Córkę :)

03.02.2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ