X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr ZMĘCZENIE
Odpowiedz

ZMĘCZENIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki :) Mam pytanko, czy w I trymestrze też dostawałyście zadyszki po przejściu jakiegoś odcinka lub wejściu po schodach???? Jestem w 7t6d i ledwo wchodzę na 3 piętro, muszę zaznaczyć, że moja figura jest w normie. Zastanawiam się, czy jak już urośnie mi brzuch będzie gorzej... jako tako nie mam żadnych objawów poza tym strasznym zmęczeniem, przychodzę z pracy i jedyne co jestem wstanie zrobić to przygotować się do snu. Nawet jedzenie obiadu mnie męczy, narzeczony się ze mnie śmieje, jak dostaję zadyszki przy posiłku. Czy to normalne????

relgh371atn0vk9b.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Catyy, z moich doświadczeń wynika, że to najzupełniej normalne :) W poprzedniej podobnie jak Ty, przychodziłam z pracy i kładłam się spać. Teraz już niestety nie mogę sobie na to pozwolić ;-) Ale zadyszkę po szybszym przejściu nawet małego odcinka nadal mam. Niestety jeśli chodzi o poziom energii to pierwszy dzień po cesarce czułam się zdecydowanie lepiej niż podczas całego okresu ciąży - może z małą przerwą w drugim trymestrze ;-) Mam nadzieję, że tym razem będzie trochę lepiej.

Catyyy lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z poprzedniczką. To normalne. Ja np w pierwszej ciąży nie spałam ogólnie miałam bardzo dużo energii i hasałam wszędzie :) Za to w drugiej ciąży Chodzę z oczami na zapałkach. Nie mam na nic siły i najchętniej przespałabym całe dnie, ale synek mi nie pozwoli. Nawet obiad dla mnie ugotować to problem i idę jak na skazanie do kuchni :)

Nina82, Catyyy, Martika87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina_b wrote:
    Zgadzam się z poprzedniczką. To normalne. Ja np w pierwszej ciąży nie spałam ogólnie miałam bardzo dużo energii i hasałam wszędzie :) Za to w drugiej ciąży Chodzę z oczami na zapałkach. Nie mam na nic siły i najchętniej przespałabym całe dnie, ale synek mi nie pozwoli. Nawet obiad dla mnie ugotować to problem i idę jak na skazanie do kuchni :)

Mam tak samo :) - z tą różnicą że mam Córkę :)

03.02.2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ