X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr ZMĘCZENIE
Odpowiedz

ZMĘCZENIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki :) Mam pytanko, czy w I trymestrze też dostawałyście zadyszki po przejściu jakiegoś odcinka lub wejściu po schodach???? Jestem w 7t6d i ledwo wchodzę na 3 piętro, muszę zaznaczyć, że moja figura jest w normie. Zastanawiam się, czy jak już urośnie mi brzuch będzie gorzej... jako tako nie mam żadnych objawów poza tym strasznym zmęczeniem, przychodzę z pracy i jedyne co jestem wstanie zrobić to przygotować się do snu. Nawet jedzenie obiadu mnie męczy, narzeczony się ze mnie śmieje, jak dostaję zadyszki przy posiłku. Czy to normalne????

relgh371atn0vk9b.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Catyy, z moich doświadczeń wynika, że to najzupełniej normalne :) W poprzedniej podobnie jak Ty, przychodziłam z pracy i kładłam się spać. Teraz już niestety nie mogę sobie na to pozwolić ;-) Ale zadyszkę po szybszym przejściu nawet małego odcinka nadal mam. Niestety jeśli chodzi o poziom energii to pierwszy dzień po cesarce czułam się zdecydowanie lepiej niż podczas całego okresu ciąży - może z małą przerwą w drugim trymestrze ;-) Mam nadzieję, że tym razem będzie trochę lepiej.

Catyyy lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z poprzedniczką. To normalne. Ja np w pierwszej ciąży nie spałam ogólnie miałam bardzo dużo energii i hasałam wszędzie :) Za to w drugiej ciąży Chodzę z oczami na zapałkach. Nie mam na nic siły i najchętniej przespałabym całe dnie, ale synek mi nie pozwoli. Nawet obiad dla mnie ugotować to problem i idę jak na skazanie do kuchni :)

Nina82, Catyyy, Martika87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina_b wrote:
    Zgadzam się z poprzedniczką. To normalne. Ja np w pierwszej ciąży nie spałam ogólnie miałam bardzo dużo energii i hasałam wszędzie :) Za to w drugiej ciąży Chodzę z oczami na zapałkach. Nie mam na nic siły i najchętniej przespałabym całe dnie, ale synek mi nie pozwoli. Nawet obiad dla mnie ugotować to problem i idę jak na skazanie do kuchni :)

Mam tak samo :) - z tą różnicą że mam Córkę :)

03.02.2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ