X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Znikający pęcherzyk żółtkowy
Odpowiedz

Znikający pęcherzyk żółtkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meryga Nowa

Wysłany: 12 lipca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Staraliśmy się z mężem o ciążę około 3-4 miesięcy.
    W końcu się udało. 6+1 miałam wizytę u mojej doktor która wykonała USG. Wcześniej beta wzrastała prawidłowo. Na USG pęcherzyk około 11,3mm teoretycznie z widocznym pęcherzykiem żółtkowym. Nie wyglądał on do końca jak to co widuje i innych kobiet na wstawianych zdjęciach. Bardziej blady, mało wyraźny.

3 dni później przy okazji wizyty u innego hokejowego, powiedział że wykona mi przy okazji USG
    6+4 pęcherzyk 13,3 nie ma nic… w szoku zrobiłam kolejne usg tym razem na lepszym sprzęcie w innej klinice - również nic…

Pani dr powiedziała że prawdopodobnie jajo jest puste i za tydzień jak krwawienie nie wystąpi samo - to trzeba podjechać do szpitala gdzie mnie oczyszcza.

Proszę powiedzcie, miałyście podobnie? Zaczynam myśleć że może to faktycznie pęcherzyk żółtkowy znikł, a może został źle zinterpretowany i jeszcze nic nie było i dalej czekam? To naprawdę koniec? Może któraś z Was miała podobne przeżycie i jest w stanie coś poradzić? Nie mam krwawień, plamień - od 2 dni pobolewa mnie podbrzusze to z jednej, to z drugiej strony. Piersi dalej rwą.

Nie wiem co robić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:19

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ