Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Żółte plamy na twarzy
Odpowiedz

Żółte plamy na twarzy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_56 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Według kalendarza jestem w 6tygodniu ciąży po zapłodnieniu in-vitro. Nie byłam jeszcze potwierdzić ciąży, beta wygląda obiecująco i tego się trzymam, wizytę mam odbyć 25dni od trasferu, więc jeszcze czekam.
    Dziś rano zauważyłam na twarzy żółte obszary (trochę jak siniaki). Pod oczami, nad brodą, lekko na policzkach przy nosie, symetrycznie po obu stronach twarzy. Po kilku godzinach zaczęły już być prawie niewidoczne.
    Czy spotkałyście się z czymś takim, czego może być to objaw, mam się czym martwić? W internecie pusto na ten temat.
    Przyjmuje lutinus 2x2, estrofem 3x1, duphaston 3x1 oraz 1x prolutex.

20.12.2023- Transfer 6 dniowej blastocysty
    17.01- ❤️

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poczytaj w ulotkach leków, czy któryś z nich nie powoduje przebarwień na skórze 🙈
    Może też organizm narazie jest jeszcze w „ciążowym szoku” i organy mają powolniejszą pracę i np. przez wątrobę Ci wyrzuca takie żółte plamy. Niemniej bym to skonsultowała z lekarzem — nawet takiego pierwszego kontaktu :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ