X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Żółte plamy na twarzy
Odpowiedz

Żółte plamy na twarzy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_56 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Według kalendarza jestem w 6tygodniu ciąży po zapłodnieniu in-vitro. Nie byłam jeszcze potwierdzić ciąży, beta wygląda obiecująco i tego się trzymam, wizytę mam odbyć 25dni od trasferu, więc jeszcze czekam.
    Dziś rano zauważyłam na twarzy żółte obszary (trochę jak siniaki). Pod oczami, nad brodą, lekko na policzkach przy nosie, symetrycznie po obu stronach twarzy. Po kilku godzinach zaczęły już być prawie niewidoczne.
    Czy spotkałyście się z czymś takim, czego może być to objaw, mam się czym martwić? W internecie pusto na ten temat.
    Przyjmuje lutinus 2x2, estrofem 3x1, duphaston 3x1 oraz 1x prolutex.

20.12.2023- Transfer 6 dniowej blastocysty
    17.01- ❤️

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poczytaj w ulotkach leków, czy któryś z nich nie powoduje przebarwień na skórze 🙈
    Może też organizm narazie jest jeszcze w „ciążowym szoku” i organy mają powolniejszą pracę i np. przez wątrobę Ci wyrzuca takie żółte plamy. Niemniej bym to skonsultowała z lekarzem — nawet takiego pierwszego kontaktu :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ