X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Żółte plamy na twarzy
Odpowiedz

Żółte plamy na twarzy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_56 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Według kalendarza jestem w 6tygodniu ciąży po zapłodnieniu in-vitro. Nie byłam jeszcze potwierdzić ciąży, beta wygląda obiecująco i tego się trzymam, wizytę mam odbyć 25dni od trasferu, więc jeszcze czekam.
    Dziś rano zauważyłam na twarzy żółte obszary (trochę jak siniaki). Pod oczami, nad brodą, lekko na policzkach przy nosie, symetrycznie po obu stronach twarzy. Po kilku godzinach zaczęły już być prawie niewidoczne.
    Czy spotkałyście się z czymś takim, czego może być to objaw, mam się czym martwić? W internecie pusto na ten temat.
    Przyjmuje lutinus 2x2, estrofem 3x1, duphaston 3x1 oraz 1x prolutex.

20.12.2023- Transfer 6 dniowej blastocysty
    17.01- ❤️

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poczytaj w ulotkach leków, czy któryś z nich nie powoduje przebarwień na skórze 🙈
    Może też organizm narazie jest jeszcze w „ciążowym szoku” i organy mają powolniejszą pracę i np. przez wątrobę Ci wyrzuca takie żółte plamy. Niemniej bym to skonsultowała z lekarzem — nawet takiego pierwszego kontaktu :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ