Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Żylaki
Odpowiedz

Żylaki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gwzd Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Skończyłam 16 tc. Od jakiegoś miesiąca straszliwie swędzą mnie łydki. Wydaje mi się, że to początek żylaków. Mój lekarz przepisał mi żel, który kompletnie nie pomaga i powiedział, że będzie tylko gorzej (super,nie?). Czy któraś z was miała podobnie i coś przyniosło jej ulgę? Jakiś rodzaj masażu, który można w domu wykonać? Kupno odpowiedniej poduszki pod nogi i trzymanie ich w górze? Coś innego?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żylaków, ale mama i babcia miały po ciąży, dlatego od początku profilaktycznie stosuje rajstopy uciskowe i na razie nic nie mam, nawet żyłki, czy opuchlizny, a już końcówka.

Polecam również te zioła do picia:
    https://kredensziolowy.pl/produkt/venoherbs/

Są całkowicie bezpieczne, a bardzo dobrze wspomagają naczynia krwionośne w ciele, tak więc i zmniejszaja potencjalne żylaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 07:26

• ALTORIA Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dwóch ciążach nabawiłam się żylaków bo nikt mi nawet nie powiedział że są specjalne rajstopy/pończochy uciskowe dla kobiet w ciąży.

Polecam za wczasu sobie kupić bo potem będą same problemy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ