X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Żylaki
Odpowiedz

Żylaki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gwzd Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Skończyłam 16 tc. Od jakiegoś miesiąca straszliwie swędzą mnie łydki. Wydaje mi się, że to początek żylaków. Mój lekarz przepisał mi żel, który kompletnie nie pomaga i powiedział, że będzie tylko gorzej (super,nie?). Czy któraś z was miała podobnie i coś przyniosło jej ulgę? Jakiś rodzaj masażu, który można w domu wykonać? Kupno odpowiedniej poduszki pod nogi i trzymanie ich w górze? Coś innego?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żylaków, ale mama i babcia miały po ciąży, dlatego od początku profilaktycznie stosuje rajstopy uciskowe i na razie nic nie mam, nawet żyłki, czy opuchlizny, a już końcówka.

Polecam również te zioła do picia:
    https://kredensziolowy.pl/produkt/venoherbs/

Są całkowicie bezpieczne, a bardzo dobrze wspomagają naczynia krwionośne w ciele, tak więc i zmniejszaja potencjalne żylaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 07:26

• ALTORIA Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dwóch ciążach nabawiłam się żylaków bo nikt mi nawet nie powiedział że są specjalne rajstopy/pończochy uciskowe dla kobiet w ciąży.

Polecam za wczasu sobie kupić bo potem będą same problemy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ