X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Badania połówkowe a serduszko
Odpowiedz

Badania połówkowe a serduszko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alicja ❤️ Debiutantka

Wysłany: 25 września, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po badaniach połówkowych, wczoraj 20+6. Pierwsze badania prenatalne były prawidłowe, ryzyko trisomii 21 wynosiło 1:17002. Wczoraj na połówkowych anatomicznie z córeczką wszystko w porządku ale lekarza zaniepokoiło serduszko i dostałyśmy skierowanie na echo. W skierowaniu napisane jest podejrzenie ubytku podzastawkowego części błoniastej przegrody międzykomorowej oraz podejrzenie niedomykalności poznorozkurczowej zastawki trójdzielnej . Lekarz mówił żeby się bardzo nie martwić, że daje to skierowanie aby po prostu mieć pewność i wykluczyć podejrzenia. Głupia weszłam w internet i poczytałam, że to może być jeden z markerów zespolo Downa. Czy któraś z was tak miała ? Czy okazało się że serduszko jest zdrowe ?

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to ma znaczenie? Czy zespół Downa czy nie, ważne żeby serduszko było zdrowe. Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze

🧑 1985 🧒 1980

17.06.2022 Kacperek ❤️
    Kwiecień 2023 7tc Piotruś 😪
    27.09.2024 Nikodem ❤️
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    23.09.2025 dwie kreseczki 😃
    5+2 tc bhcg 5124,20 💪
    14.10. Zarodek 3.3mm jest ❤️
    6+3 tc bhcg 53075,30 nie zwolnila 💪 ❤️155
    04.11.25 9+1 tc 2.44cm ❤️161
    13.11.25 10+4 3.76cm ❤️
    preg.png[/url]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ