X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Badania połówkowe a serduszko
Odpowiedz

Badania połówkowe a serduszko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alicja ❤️ Debiutantka

Wysłany: 25 września, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po badaniach połówkowych, wczoraj 20+6. Pierwsze badania prenatalne były prawidłowe, ryzyko trisomii 21 wynosiło 1:17002. Wczoraj na połówkowych anatomicznie z córeczką wszystko w porządku ale lekarza zaniepokoiło serduszko i dostałyśmy skierowanie na echo. W skierowaniu napisane jest podejrzenie ubytku podzastawkowego części błoniastej przegrody międzykomorowej oraz podejrzenie niedomykalności poznorozkurczowej zastawki trójdzielnej . Lekarz mówił żeby się bardzo nie martwić, że daje to skierowanie aby po prostu mieć pewność i wykluczyć podejrzenia. Głupia weszłam w internet i poczytałam, że to może być jeden z markerów zespolo Downa. Czy któraś z was tak miała ? Czy okazało się że serduszko jest zdrowe ?

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to ma znaczenie? Czy zespół Downa czy nie, ważne żeby serduszko było zdrowe. Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze

🧑 1985 🧒 1980

17.06.2022 Kacperek ❤️
    Kwiecień 2023 7tc Piotruś 😪
    27.09.2024 Nikodem ❤️
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    23.09.2025 dwie kreseczki 😃
    5+2 tc bhcg 5124,20 💪
    preg.png[/url]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ