Badanie połówkowe - dwa markery ZD
-
Hey! Dziewczyny miałam robione Usg połówkowe w środę, wyszły dwa markery ZD: zastój w miedniczkach (poszerzenie) i Bright spot. Lekarz powiedział, że to są "soft" markery i żeby się nie przejmować bo poza tym nic innego nie ma (robiła mi też echo serduszka). Czy któraś miała podobna sytuacje? Jak się wszystko skończyło. Staram się ufać lekarzowi ale wiecie jak jest - zawsze obawy i niepewność zostają.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi -
Czesc. Ma nadzieje ze wszystko u ciebie wyszlo dobrze. Mam tak samo i chcialam zapytac jakie pozniej mialas badania i czy mialas? Jak te zmiany sie zachwowywaly pozniej. Licze ze mze jakims trafem dostaniesz powiadomienie z ovu i odpowiesz . Bardzo bym chciala bo odchodze od zmyslow . Pozrawiamsepa
-
sepa wrote:Czesc. Ma nadzieje ze wszystko u ciebie wyszlo dobrze. Mam tak samo i chcialam zapytac jakie pozniej mialas badania i czy mialas? Jak te zmiany sie zachwowywaly pozniej. Licze ze mze jakims trafem dostaniesz powiadomienie z ovu i odpowiesz . Bardzo bym chciala bo odchodze od zmyslow . Pozrawiam
Sepa a co dokładnie wyszło u Was na połówkowych. Czy podczas tych badań miałas tez mierzony fałd karkowy NF?Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
U nojej corki byly tez te markery. Zrobilam Nifty, corka zdrowa. Po porodzie miala usg w zwiazku z powiekszonymi miedniczkami i bylo w normie a biala plamka na sercu zniknela. Dodam ,ze takue ogniska hypoechogenne na sercu czesto sie zdarzaja i nie sa nawet diagnozowane ( slowa gin od echa).
Asiaf lubi tę wiadomość
-
PixiDixi a miałas u coreczki podcza usg polowkowego gdzie wyszly nieprawidłowości badane fałd karkowy NF?Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -