X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Białko w moczu
Odpowiedz

Białko w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poly Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z was ma bądź miała problem z białkiem w moczu?? Jestem po przeleczeniu pęcherza ale to wynik wciąż jest wysoki 50mg/do. Ciśnienie jest w normie, nie mam żadnych niepokojących objawów. 24 TC. Martwię się o ciążę. Czy któraś z was miała taki problem i udało się wyeliminować białko??

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej byłoby zrobić badanie bialka w dobowej zbiórce moczu.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 18 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja miałam w 13 tygodniu po posiewie wyszło mi bakteria też brałam antybiotyk. Ale przy kolejnych 3 badaniach z moczu nie miałam już białka w moczu . Byś musiała powtórzyć badania czasem bialko w moczu występuje w ciazy . Ja akurat miałam 30 . Robiłam ostatnio wynik w 22t i też nie miałam. A twoj lekarz co mówi?

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam i aktualnie dobowa zbiórka moczu więc zobaczymy co wyjdzie

• EwelinaS92 Debiutantka

Wysłany: 29 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy jest ktoś na grupie z wysokim ciśnieniem, białkiem w moczu i obrzękami i podzieli się swoją historią?

🟡 01.10.2021 rozpoczęcie starań naturalnych o pierwsze dziecko

🟡 02.12.2024 rozpoczęcie pierwszej stymulacji

🟡 16.12.2024 punkcja i ❄️❄️❄️❄️ mrozaczki 🥰

🙋‍♀️Ja '92
    ✳️ badania w normie

🙋Mąż '91
    📛 mała ilość, słaba ruchliwość i morfologia 0%, wszystko poniżej normy

10.02.2025 transfer drugiego ❄️, pierwszy zdegradował przy rozmrażaniu, transfer udany

28.07.2025 stan przedrzucawkowy, szpital
  • Promyczek89 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaS92 wrote:
    Hej czy jest ktoś na grupie z wysokim ciśnieniem, białkiem w moczu i obrzękami i podzieli się swoją historią?

Hej, mogłabyś napisać coś więcej o swojej sytuacji? Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was. U mnie co prawda nie ma tych objawów, ale mam bardzo wysokie ryzyko preeklampsji, aż 1:6, więc szukam także każdej możliwej informacji ciężarnej, która przez to przechodzi :(

Starania od 2015 roku o pierwsze maleństwo...
    Niepłodność idiopatyczna
    6 ciąż biochemicznych
    3 poronienia (8 tc, 9 tc, 10 tc)
    AMH 0,69, próbujemy z IN VITRO...

21.05 II transfer 4AA 🍀
    5dpt- 5,59; 7dpt- 27,1; 13dpt- 164; 15dpt- 308; 17dpt- 620; 19dpt- 1420; 23dpt -> CRL 1,4mm 😍
    33dpt- CRL 9,1mm ❤️ FHR 147

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niedawno przeszłam przez całe to szaleństwo nazywane stanem przedrzucawkowym. Wszystko dobrze się skończyło, ale od początku...
    W okolicy 27-28 tygodnia wyszło mi białko w moczu. Bez podwyższonego ciśnienia, więc dostałam leki na pęcherz i tyle. W kolejnym badaniu moczu znowu białko w moczu. Poza tym zero śladów infekcji. Sama z siebie zaczęłam szperać w internecie i czytać o stanie przedrzucawkowym. Kupiłam w aptece ciśnieniomierz i klops... 140/90, 150/100!
    Dałam znać lekarzowi i dostałam dopegyt. W ogóle na mnie nie zadziałał, nawet po zwiększeniu dawki. W tym samym czasie zaczęłam też puchnąć. Nie tylko nogi, ale też ręce i twarz.
    Pojechałam do gina, żeby coś zaradził i może zmienił mi tabletki na ciśnienie. W badaniu okazało się, że dzidziuś przestał rosnąć. Białko w moczu w kosmosie. Od razu skierowanie na szpital 3-ej referencyjności. Szok i niedowierzanie i płacz nieziemski. Do końca życia zapamiętam co powiedział lekarz: że jeszcze nie widział, żeby u kogoś tak szybko to postępowało, że mamy się przygotować na wcześniaka, że w ciągu dwóch tygodni dzidziuś będzie na świecie. Masakra!
    Trafiłam na oddział patologii ciąży w 30 tc. Zamysł był taki, żeby przeczekać tam do 34 tc, kiedy ciąża już będzie bezpieczniejsza. Udało się tylko półtora tygodnia. Dziecko nawet po tygodniu urosło i nie było z nim źle, ale moje wyniki poleciały na łeb na szyję. Nerki mi wysiadały i miałam zapowiedzianą cc za 2 dni. Podali mi sterydy i wlewy z magnezu, ale źle je zniosłam i już w nocy miałam straszny ból głowy i byłam jakaś taka nieprzytomna. Rano zawołałam pielęgniarkę, że źle się czuję i po ktg zadecydowano o nagłej cc.
    Cc zniosłam nie najlepiej. Nie dali mi dziecka, nawet go dobrze nie zobaczyłam. Połóg był bardzo ciężki, myślałam, że umieram - straszny ból po cc, brak dziecka przy sobie, hormony laktacyjne, obrzęki schodziły mi przez skórę, stres pourazowy, straszne sny i obawy... To były okropne dni.
    Po porodzie ciśnienie jeszcze ze 3 tygodnie miałam podwyższone, białko nawet do teraz mam, ale już nie tak duże ilości.
    Córeczka już jest ze mną w domu ❤️ to był horror, ale niczego nie żałuję. Dla tej kochanej kruszynki zrobiłabym wszystko 💪

Promyczek89 lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ