X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Białko w moczu
Odpowiedz

Białko w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poly Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z was ma bądź miała problem z białkiem w moczu?? Jestem po przeleczeniu pęcherza ale to wynik wciąż jest wysoki 50mg/do. Ciśnienie jest w normie, nie mam żadnych niepokojących objawów. 24 TC. Martwię się o ciążę. Czy któraś z was miała taki problem i udało się wyeliminować białko??

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej byłoby zrobić badanie bialka w dobowej zbiórce moczu.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 18 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja miałam w 13 tygodniu po posiewie wyszło mi bakteria też brałam antybiotyk. Ale przy kolejnych 3 badaniach z moczu nie miałam już białka w moczu . Byś musiała powtórzyć badania czasem bialko w moczu występuje w ciazy . Ja akurat miałam 30 . Robiłam ostatnio wynik w 22t i też nie miałam. A twoj lekarz co mówi?

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam i aktualnie dobowa zbiórka moczu więc zobaczymy co wyjdzie

• EwelinaS92 Debiutantka

Wysłany: 29 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy jest ktoś na grupie z wysokim ciśnieniem, białkiem w moczu i obrzękami i podzieli się swoją historią?

🟡 01.10.2021 rozpoczęcie starań naturalnych o pierwsze dziecko

🟡 02.12.2024 rozpoczęcie pierwszej stymulacji

🟡 16.12.2024 punkcja i ❄️❄️❄️❄️ mrozaczki 🥰

🙋‍♀️Ja '92
    ✳️ badania w normie

🙋Mąż '91
    📛 mała ilość, słaba ruchliwość i morfologia 0%, wszystko poniżej normy

10.02.2025 transfer drugiego ❄️, pierwszy zdegradował przy rozmrażaniu, transfer udany

28.07.2025 stan przedrzucawkowy, szpital
  • Promyczek89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaS92 wrote:
    Hej czy jest ktoś na grupie z wysokim ciśnieniem, białkiem w moczu i obrzękami i podzieli się swoją historią?

Hej, mogłabyś napisać coś więcej o swojej sytuacji? Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was. U mnie co prawda nie ma tych objawów, ale mam bardzo wysokie ryzyko preeklampsji, aż 1:6, więc szukam także każdej możliwej informacji ciężarnej, która przez to przechodzi :(

Starania od 2015 roku o pierwsze maleństwo...
    Niepłodność idiopatyczna, brak lewego jajnika
    6 ciąż biochemicznych
    3 poronienia (8 tc, 9 tc, 10 tc)
    AMH 0,69, próbujemy z IN VITRO...

21.05 II transfer 4AA 🍀
    5dpt- 5,59; 7dpt- 27,1; 13dpt- 164; 15dpt- 308; 17dpt- 620; 19dpt- 1420; 23dpt -> CRL 1,4mm 😍
    33dpt- CRL 9,1mm ❤️ FHR 147
    I PRENATALNE 23.07 - zdrowy chłopiec 💙 (FeliaTest)
    II PRENATALNE 16.09

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niedawno przeszłam przez całe to szaleństwo nazywane stanem przedrzucawkowym. Wszystko dobrze się skończyło, ale od początku...
    W okolicy 27-28 tygodnia wyszło mi białko w moczu. Bez podwyższonego ciśnienia, więc dostałam leki na pęcherz i tyle. W kolejnym badaniu moczu znowu białko w moczu. Poza tym zero śladów infekcji. Sama z siebie zaczęłam szperać w internecie i czytać o stanie przedrzucawkowym. Kupiłam w aptece ciśnieniomierz i klops... 140/90, 150/100!
    Dałam znać lekarzowi i dostałam dopegyt. W ogóle na mnie nie zadziałał, nawet po zwiększeniu dawki. W tym samym czasie zaczęłam też puchnąć. Nie tylko nogi, ale też ręce i twarz.
    Pojechałam do gina, żeby coś zaradził i może zmienił mi tabletki na ciśnienie. W badaniu okazało się, że dzidziuś przestał rosnąć. Białko w moczu w kosmosie. Od razu skierowanie na szpital 3-ej referencyjności. Szok i niedowierzanie i płacz nieziemski. Do końca życia zapamiętam co powiedział lekarz: że jeszcze nie widział, żeby u kogoś tak szybko to postępowało, że mamy się przygotować na wcześniaka, że w ciągu dwóch tygodni dzidziuś będzie na świecie. Masakra!
    Trafiłam na oddział patologii ciąży w 30 tc. Zamysł był taki, żeby przeczekać tam do 34 tc, kiedy ciąża już będzie bezpieczniejsza. Udało się tylko półtora tygodnia. Dziecko nawet po tygodniu urosło i nie było z nim źle, ale moje wyniki poleciały na łeb na szyję. Nerki mi wysiadały i miałam zapowiedzianą cc za 2 dni. Podali mi sterydy i wlewy z magnezu, ale źle je zniosłam i już w nocy miałam straszny ból głowy i byłam jakaś taka nieprzytomna. Rano zawołałam pielęgniarkę, że źle się czuję i po ktg zadecydowano o nagłej cc.
    Cc zniosłam nie najlepiej. Nie dali mi dziecka, nawet go dobrze nie zobaczyłam. Połóg był bardzo ciężki, myślałam, że umieram - straszny ból po cc, brak dziecka przy sobie, hormony laktacyjne, obrzęki schodziły mi przez skórę, stres pourazowy, straszne sny i obawy... To były okropne dni.
    Po porodzie ciśnienie jeszcze ze 3 tygodnie miałam podwyższone, białko nawet do teraz mam, ale już nie tak duże ilości.
    Córeczka już jest ze mną w domu ❤️ to był horror, ale niczego nie żałuję. Dla tej kochanej kruszynki zrobiłabym wszystko 💪

Promyczek89 lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ