X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Brak ruchów na usg - leniuszek?
Odpowiedz

Brak ruchów na usg - leniuszek?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:32

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Witajcie jestem w 16tc. Wczoraj miałam USG gin pokazał mi jak bije serce mojego synka ale synek przez całe badanie na chwilę się nawet nie ruszył!Nawet popukal mi w brzuch żeby synka rozbudzić i nic, delikatnie "popłynął".w brzuszka też go nie czuje jeszcze.
    Wg lekarza wszystko ok.
    mam wiec pytanie czy są tu mamy których pociechy też są takimi leniuszakmai na usg i czy to jest ok??
    Maleno, trzeba było się pośmiać;)
    Ja tak zrobiłam i brzuszek dzidzi podskoczył.
    To jeszcze bardziej mnie rozśmieszyło, że nie moglam się uspokoić;)
    A lekarz nie mógł zbadać;)
    Następnym razem po prostu śmiej się;)
    Będzie podskakiwać ;)

Malena91 lubi tę wiadomość

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena, mam troszkę inne pytanie.
    Widzę, że jesteś w 16 tygodniu.
    Powiedz proszę, kiedy dowiedziałaś się o płci?

Bo mi jakoś nikt nie chce nic powiedzieć.. ;/

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • canton Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena głowa do góry na pewno jest w porządku !
    Mój grasuje wieczorem, w ciągu dnia cicho siedzi. Przed badaniami jem czekoladę i cukierka, wtedy Bąbel się porusza i nawet ostatnio widziałam jak raczka pukał w brzuszek :D

Wesołek u mnie leci 20 tydzień i też płeć nie znana. Lekarz mówi ze nie będzie wróżbitą i tak na prawdę widać dopiero po 20 tyg - wcześniej to przypuszczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:32

• zielarka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki śpią w brzuchach, także w czasie usg. Serducho bije, wymiary ok to nie masz co się martwić.

FITop1.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja łobuziara zawsze wierzga rączkami i nóżkami na USG :)
    Ale może dlatego, że przed wizytą zwykle coś jem bo chodzę popołudniami po pracy

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na USG zazwyczaj mam spokój ;) raz się wiercił na USG na początku ciąży i raz kopnął w głowicę USG na badaniu połówkowym, a tak to zawsze leży grzecznie ;)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedno dziecko sie cały czas ruszało mniej lub bardziej intensywnie a drugie trochę sie pokręciło na początku a pózniej było spokojniejsze :) Na kolejnym usg dokładnie na odwrót było- to spokojniejsze dziecko bylo bardziej ruchliwe :)

5bd5222f11.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ