X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr CAVC - wada serca
Odpowiedz

CAVC - wada serca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 24 tygodniu, podczas badań prenatalnych USG i testu Pappa stwierdzono, że wszystko jest OK bo wyniki były super. Synuś był zdrowy. W 19 tygodniu na badaniu połówkowym lekarz zaniepokoił się wyglądem serduszka ale stwierdził, że jest jeszcze za wcześnie, żeby cos stwierdzić bo serduszko jest za małe. W 22 tygodniu zrobiliśmy powtórne badanie i niby było już wszytko OK ale lekarz w razie czego skierował nas do specjalisty od echo serca aby upewnić się, że jest OK. I niestety.... Specjalista wykrył poważną wadę serca: wspólny kanał przedsionkowo-komorowy. A do tego dodał, że ta wada w 70%- 80% występuje razem z Zespołem Downa. Dostaliśmy skierowanie na amniopunkcje. Idziemy we wtorek. Czekamy. Nagle z czystej radości cieszenia się ciążą został tylko strach....

Czy, któraś miała podobną sytuację? A może któraś z Was również ma zdiagnozowaną wadę serduszka u swojego skarba ?

Patrycja789 lubi tę wiadomość

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałam dzieci które tę wadę serduszka miały. ..i nie zawsze wspolny kanał p-k towarzyszy ZD...trzymam kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Milea Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dzastmi.
    Minęło wiele lat ale jestem bardziej ciekawa jak Twoja historia się potoczyła więc może jakimś cudem odpiszesz. Wyczytalam, że zrobiłaś test nifty i wyszło że jest okej. Jednakowoż jak minął poród i jak się ma Twój synek ? Wada serca została wyleczona? Pozdrawiam cieplutko

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ