Chiński kalendarz płci
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny!
Słyszałyście o chińskim kalendarzu planowania płci dziecka?
Jestem ciekawa statystyk sprawdzalności. Nie za bardzo wierzę w tego typu rzeczy, jednak u moich znajomych sprawdziło się jakoś w 95% przypadków
a jak to było u Was?

Pamiętajcie tylko, żeby dokładnie to sprawdzić
http://m.dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 21:17
French_Lover lubi tę wiadomość

-
Przy córce 7 lat temu się sprawdziło. Teraz wg kalendarza będę mieć chłopca. Usg połowkowe mam 16.01 więc może się dowiem
nie wierzę w to za bardzo, sprawdzałam dla zabawy, wiadomo zawsze jest 50%, że dobrze pokaże 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 21:27

-
jest kilka tych kalendarzy w necie i nie pokrywaja sie te tabelki. mi wychodzi wedlug tego chlopiec- wedlug polowkowych bede miala dziewczynke, ale wczesniej gin stawiala na chlopca, wiec zobaczymy.
BTW pytalam sie Chinki, nauczycielki chinskiego co na ten temat sadzi i ona tego nie zna/ nie slyszala o tym nigdy...ale to nie musi o niczym swiadczyc.
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
u mnie w pierwszej ciąży się sprawdziło, dziewczynka, teraz niby też ma być dziewczynka i wg kalendarza płeć żeńska
chyba przy 3 spr z kalendarzem na syna
może faktycznie coś w tym jest .
-
U nas się sprawdziło (26 i listopad), moja mama ma wersję "analogową" od jakiś 30 lat i sprawdza wszystkie ciąże w rodzinie i nie zgadzał się jeden przypadek. Szok

W internecie są dwie wersje, w tej drugiej mi się nie zgadzało (nie tylko mi), więc to jakas lewa wersja. Ty wstawilas prawidłową
Może to śmieszne ale synka chyba będziemy strzelać wg kalendarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 19:10
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..

-
Ja właśnie "strzelałam" z mężem na córcię. Wg tego chińskiego powyżej, a wg innego chińskiego tez miała wychodzić dziewczynka. Jeśli opierać się na teorii czasu współżycia przed owulacją, tez robota była na dziewczynkę
Zachcianki ciążowe, w teorii przypisywane dziewczynce, pogorszenie cery, wszelkie zabobony i wróżby (dla zabawy rzecz jasna), wskazywały na dziewczynkę. Nastawiłam się dość mocno na córkę. Jakież było moje zdziwienie, kiedy na połówkowym usg między nóżkami dyndał wielki dzwon 
Ja i moj Lokator, jesteśmy tym znikomy procentem, któremu żaden z chińskich kalendarzy nie pomógł
Wspolzycie na dwa dni przed owu, tez nie 
Natomiast pierwsza ciąża, jak babcie kocham, chiński wskazuje chłopca, jest i chłopiec
Sprawdzałam kobiety w rodzinie i kolezanki- tez wszystko się zgadza, wg "chińczyka"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:40

-
najbardziej wiarygodny jest tutaj : http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/predictgender.htm oraz na dzidziusiowo.
Mi w pierwszej ciazy mimo ze nie znalam chinczyka sprawdzil sie i wyszedl chlopczyk. teraz celowalismy w dziewczynke... ide 9 na badanie wiec moze sie dowiem ile ten chinol wart
szatynka lubi tę wiadomość
-
Hah, mi się jak na razie sprawdziło - najpierw był syn, a teraz wg wstępnej oceny lekarza na usg prenatalnym na 70% dziewczynka. Z kalendarza wychodzi mi, że ma być dziewczynka. Ciekawe, czy to się sprawdzi rzeczywiście
jestem nastawiona na córeczkę od samego początku, nie wiem czy słusznie... Większości znajomych mam się sprawdzało/ sprawdza
Nie wiem, jak to działa, ale niezłe :>