Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ciągłe infekcje
Odpowiedz

Ciągłe infekcje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z upławami?
    Też Was to tak męczy? Odkąd jestem w ciąży nie mogę sobie z tym poradzić. Globulki przepisane przez ginekologa pomogły...na 4 dni :/ Macie jakieś domowe sposoby albo sprawdzone leki bez recepty?
    Help :(

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cala ciaze ta I poprzednia uzywam mydelka naturalnego z nanosrebrem, jest antybakteryjne I antygrzybicze. Kosztuje 5zl a sprawdza sie I na niegojace sie ranki I na pryszcze, zajady, zastrzaly -smaruje mydelkiem zwilzonym woda i zostawiam az wyschnie. Jak synkowi zaczerwieni sie siusiak to tez go tym myje I jest dobrze. A z uplawami problemow nie mam wcale odkad go uzywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 13:57

• vitoria Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre sa tez tabletki z kwasem mlekowym lactovaginal czy jakos tak. I tantum rosa- mozna robic nasiadowki chyba juz w 2trymestrze.

• Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ! na pewno przetestuję to mydełko. Tantum rosa stosowałam przed ciążą, zawsze pomagało ale w ciąży się bałam. Może po prostu użyję Tantum do podmywania się.

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • Karla82 Nowa

Wysłany: 13 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin poleca irygacje z kefiru; z tantum rosa poleca w późniejszym okresie ciąży.

• kasza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po staropolskiemu wodę z octem do przemywania (szklana wody i dwie łyżki octu).. ale powiem szczerze że mimo codziennej higieny, infekcje mnie nie opuszczały całą ciążę :( ginka mówiła, żetaki urok bo kobiety w ciąży są słodziutkie :P i praktyczniecały czas brałam globulki. Po ciąży odpukać przeszło :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wygląda na to, że u mnie sytuacja jest podobna. Przed ciążą rzadko miewałam takie problemy, w ciąży praktycznie od samego początku i tak się ciągnie...raz przechodzi, zaraz wraca. Ostatnio kupiłam Lactacyd przeciwgrzybiczy i bardzo pomógł ufff

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, przed ciążą było ok :) niestety w ciąży za wiele nie pomagało... po prostutrzeba przeczekać :(

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dziewiąty miesiąc zmagam się z infekcjami. Na kazdej wizycie dostawałam globulki na zmianę Macmiror i Pimafucin, które pomagały na kilka dni a potem problem wracał. Lekarka twierdzi, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest ciąża a dokladnie zmiany hormonalne i że przez całą ciążę tego nie wyleczę, ze niektóre kobiety tak mają i miała rację... W trzecim trymestrze zaczęłam stosować dodatkowo maść clotrimazolum która przynosiła troche ulgi... Moja lekarka mówiła też, że płyny antygrzybicze typu lactacyd itp. mogą w ciąży bardziej podrażnić i więcej z tego szkody niż pożytku ale zamierzam i tak kupić mimo że to juz końcówka...

dxomhdgeh1tuwx9o.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ