X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ciąża bliźniacza
Odpowiedz

Ciąża bliźniacza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ciri Debiutantka

Wysłany: 25 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyżej. Ile przytyłyście do tej pory? Jak się czujecie? Jak duży macie brzuch? Ja jestem w 16 tyg,przytyłam jak jak na razie 3 kg i sama nie wiem czy nie za dużo...

• Fatim Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana w ciąży bliźniaczej przyrost wagi powinien być większy, moja znajoma przytyła 25kg a druga z mniejszymi dzieciaczkami 20kg. Niczym się nie przejmuj tylko dbaj o siebie :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu te kilogramy ;-) Dziewczyny nie przejmujemy się tak nimi po ciąży zrzucimy a Ty Ciri dwa razy szybciej :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Ciri Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 kg? Matko przenajświętsza:) Jestem ciekawa, czy oprócz większego przybierania na wadze są jakieś różnice w przebiegu ciąży mnogiej i pojedynczej....w tamtym tyg. zaczęły mi się robić górki w brzuchu, i nie były to gazy:) Kilka dni temu zauważyłam również wyciek siary z piersi. Nie za szybko to wszystko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kg i przytycia jest w kalendarzu taka opcja jak waga, tam podaje się wzrost, wagę początkową i fakt czy ciąża jest pojedyncza czy mnoga, - pokaże Tobie ile możesz przytyć.
    Ja jestem na górnej granicy, ale moje BMI zawsze było ciut powyżej :)
    Ja to akceptuje i to jest najważniejsze.

• Ciri Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam rozglądać się powoli za wózkiem, mam wrażenie, że wszystkie są albo bardzo długie albo bardzo szerokie. Może macie i polecacie jakiś konkretny model? Łóżeczka dwa osobne czy na początek jedno?

• Gosia333 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, również spodziewam się bliźniąt;) Ja najprawdopodobniej zdecyduje się na Kees K-2 Plus, 76 cm szerokości, może najpiękniejszy nie jest, ale jego 15 kg zdecydowanie wygrywa z tymi wszystkimi kobyłami po 25 kg;) Łóżeczka kupuję 2, ale w jakiej konfiguracji Dzidziole będą spały bladego pojęcia nie mam;)
    Pozdrawiam serdecznie

Borys i Igor 04.10.2015r.
  • Ciri Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zauroczył TAKO CITY MOVE DUO. Ale niestety cena już nie:) Gdzieś czytałam, że bliźniaki potrafią wchodzić na siebie podczas snu, wiec chyba lepszym rozwiązaniem faktycznie będą dwa osobne łóżeczka...

Nikita2 lubi tę wiadomość

• Gosia333 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też o tym słyszałam,ale również o tym,że niektóre dzieci źle reagują gdy tracą się sobie z pola widzenia i nie czują swojej obecności. Więc może być też tak,że łóżeczka będą dwa a Dzidziole razem;) Nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak będzie niestety

Borys i Igor 04.10.2015r.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ