X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ciśnienie
Odpowiedz

Ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem na końcówce 16 tc. Od kilku dni mierze sobie ciśnienie, zazwyczaj 123/88 czasem 133/90. Dzisiaj natomiast wyskoczyło 150/90, nie ukrywam tutaj pewna przykra informacja podniosła mi ciśnienie ale chciałam wiedzieć jakie Wy macie i czy powinnam zglosic sie na IP z tym ciśnieniem?

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA oraz 13 oocytów

02 VI 2023 transfer 3BB ✊️

preg.png
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciśnienie 100/60, 120/80, ale to drugie to od początku. JA bym zmierzyła za 2h, czy się utrzymuje, czy to tylko chwilowe i potem podjęła decyzje. Po tych Twoich wynikach widać, że do tej pory były w normie, więc to może sytuacja. Najgorsze ejst, jak się utrzymuje, wtedy na pewno do lekarza.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ