X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr clexane, a d -dimery rosną...
Odpowiedz

clexane, a d -dimery rosną...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaFilipka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać mamusie, które stosują zastrzyki clexane, jakie są wasze wyniki krwi? Ja mimo stosowania dawki 0,4 mam :
    d dimery 435 (norma do 500), bardzo podskoczyły, ostatnio było 140

czas kefalinowo-kaol. 26.9 (norma 25.9- 36.6)

i fibrynogen 3,6 (norma do 3.5)
    wszystko wygląda tak, że mimo zastrzyków krew w najlepsze próbuje się znowu zbyt mocno wykrzepiać.
    Jak jest u Was? Co mówią wasi lekarze?

letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wciazy D-dimery zawsze rosna, nie oznacza sie ich w ciazy nie ma norm dla tego stanu

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Astarte Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszlam ze szppitala z powodu podwyzszonych d dimerow i fibrynogenu. Co wazne.dodam, ze moje BMI to ponad 40. Po clexane 0,6 branym przez tydzień spadly parametry. Za to w szpitalu dowiedzialam sie ze norma,d dimerow dla mojego bmi to do 3000(3.0) a fibrynogen do ok 7,0 pomimo normy do 5,0. Zatem spokojnie, raz na miesiac dla samej siebie robic badania i patrzeć jak,szybko rosna parametry, bo rosnac będą, pytanie czy w bezpiecznie wolnym tempie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ