X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr cukrzyca ciążowa...
Odpowiedz

cukrzyca ciążowa...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam założyć post z myślą o "słodkich" mamach, które tak jak ja najprawdopodobniej zmagają się z cukrzycą ciążową:( powiedzcie mi kochane jakie były wasze wyniki, jak funkcjonowałyście, co jadałyście...najbardziej boje się o maluszka. Moja gin powiedziala ze za tydzien mam powtórzyć badania bo najprawdopodobniej zawyżone parametry wynikają z niewłaściwej diety. Fakt faktem nie stroniłam od owocowych soków, słodyczy, owoców. Na razie odstawiam całkiem cukier(chociaż jest to dla mnie bardzo trudne, ale czego sie nie robi dla maluszka) no i zobaczymy jakie wyniki bede miala za tydzien.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę badać w przyszłym tygodniu. Trochę się obawiam bo jadłam lody i sporo owoców... Czy na tym badaniu trzeba być na czczo?

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak trzeba byc na czczo...no ja wlasnie musze w poniedzialek powtórzyc badanie :( teraz tak sobie mysle ze niepotrzebnie jadłam wczesniej tyle słodyczy i owoców:/ no i do tego soki owocowe zamiast wody i sie chyba doigrałam

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • enines Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest już temat o cukrzycy -> https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,134.html
    Tam udziela się więcej dziewczyn :)

Szczęście Pierwsze (11w2d) - 02.06.14
    Szczęście Niepojęte (37w4d) - 9/9 Apg - 3330g 25.03.-06.04.15 Byłeś serca biciem
    Szczęście Największe (40w1d) - 8/9 Apg - 01.07.16 - 4000g Każdego dnia dziękuję Bogu za to że Cię mam
    Szczęście Wymodlone (30w2d) - 3/4/6/6 Apg - 1150g -
    24.03.18 - Mały Wielki Cud
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie obwiniaj się ewela, przy cukrzycy nie tylko dieta ma znaczenie ale też hormony, predyspozycje..

dzieki enines, ten wątek jest strasznie długi, ciężko będzie cały przeczytać :) czasem można założyć nowy temat ;)

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze ja zawsze myslalam ze cukrzycą zagrożone są osoby otyłe, w rodzinie też nikt nie chorował w zyciu bym nie przypuszczala ze mnie tez to spotka:( pociesza mnie jednak mysl że wiele kobiet przechodzi ją w ciąży i rodzą zdrowe dzieciaczki :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ