cukrzyca ciążowa...
-
Postanowiłam założyć post z myślą o "słodkich" mamach, które tak jak ja najprawdopodobniej zmagają się z cukrzycą ciążową powiedzcie mi kochane jakie były wasze wyniki, jak funkcjonowałyście, co jadałyście...najbardziej boje się o maluszka. Moja gin powiedziala ze za tydzien mam powtórzyć badania bo najprawdopodobniej zawyżone parametry wynikają z niewłaściwej diety. Fakt faktem nie stroniłam od owocowych soków, słodyczy, owoców. Na razie odstawiam całkiem cukier(chociaż jest to dla mnie bardzo trudne, ale czego sie nie robi dla maluszka) no i zobaczymy jakie wyniki bede miala za tydzien.
-
ja będę badać w przyszłym tygodniu. Trochę się obawiam bo jadłam lody i sporo owoców... Czy na tym badaniu trzeba być na czczo?
marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
jest już temat o cukrzycy -> https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,134.html
Tam udziela się więcej dziewczynSzczęście Pierwsze (11w2d) - 02.06.14
Szczęście Niepojęte (37w4d) - 9/9 Apg - 3330g 25.03.-06.04.15 Byłeś serca biciem
Szczęście Największe (40w1d) - 8/9 Apg - 01.07.16 - 4000g Każdego dnia dziękuję Bogu za to że Cię mam
Szczęście Wymodlone (30w2d) - 3/4/6/6 Apg - 1150g -
24.03.18 - Mały Wielki Cud -
nie obwiniaj się ewela, przy cukrzycy nie tylko dieta ma znaczenie ale też hormony, predyspozycje..
dzieki enines, ten wątek jest strasznie długi, ciężko będzie cały przeczytać czasem można założyć nowy temat
marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-