X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr d-dimery
Odpowiedz

d-dimery

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mikaa Nowa

Wysłany: 13 października 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie , czy któraś z Was miała wysoki poziom d-dimerow ?
    Norma jest 500 niby w ciąży może wzrosnąć , ale ja mam aż 2200
    Biorę acard , czytałam o zatorze .

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłaś u lekarza? Widział te wyniki?

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam około 1500 przez całą ciążę (norma do 500). Leków żadnych nie brałam. W ciąży d'dimery są zazwyczaj podwyższone. Po ciąży oczywiście spadły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 21:58

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeden lekarz powiedział, że di-dimerów się nie bada w ciąży bo i tak rosną, a drugi lekarz zleca mi robienie badań w tym zakresie, ale nawet jak wysoki wynik ponad normę, to mówi, że to normalne że rośnie w ciąży, ale trzeba badać, bo jak za bardzo urosną (nie wiem ile to by miało być) to trzeba będzie włączyć Acard. Tyle, że ja i tak biorę heparynę.
    Myślę, że po prostu trzeba ufać lekarzom, bo każda z nas ma inny organizm i inne leki, więc to pewnie kwestia indywidualna.

age.png

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 900, powiedzieli w szpitalu ze wszystko ok. Od starań biorę acard, od 2 kresek heparynę.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 660 i też jest ok. Czytałam artykuł naukowy że w 2 trymestrze do 1000 jest ok a w 3 nawet do 1500. 2200 to już trochę dużo.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ