X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Długość ciemieniowo - siedzeniowa maluszka
Odpowiedz

Długość ciemieniowo - siedzeniowa maluszka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką długość ciemieniowo - siedzeniową mają Wasze maluszki?

Moja dziewczynka ma 10.8 cm. Jestem w 18 + 0 tc

Martwię się, że to zbyt mało.

• figa_z_makiem Debiutantka

Wysłany: 11 października 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka potwierdzała że od 14tc w zasadzie nie mierzy się już CRL tylko wagę. Lekarz powinien teraz mierzyć Wam obwód główki, brzuszka, kość udową i właśnie wagę. Tymi parametrami się trzeba przejmować a nie CRL, którego na tym etapie lekarz już nie jest w stanie zmierzyć. Sprawdz sobie na ostatnim usg wartości tych parametrów i gdzie one są na siatce centylowej. Głowa do góry ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ