Kasiarepsol wrote:
Witam,
Miałam dziś usg połówkowe w 21tyg ciąży i wykryto u dziecka torbiel splotu naczyniówkowego zarówno po lewej jak i po prawej stronie. Torbiele są dość duże (17x8mm i 18x7mm) co bardzo mnie martwi. Lekarz niby nie kazała się martwić gdyż nie uwidoczniono żadnych innych niepokojących rzeczy, wszystkie narządy i przepływy w porządku natomiast martwię się rozmiarem tych torbieli. Mam kontrolne usg za 4 tyg natomiast nie wiem czy dam radę wytrzymać tak długo w niewiedzy… czy którakolwiek z Was miała podobną diagnozę? Czytałam wiele na ten temat natomiast we wszystkich wypisach jakie znalazłam pisano o dużo mniejszych torbielach. Bardzo proszę o jakieś porady czy Wasze historie
Na moim usg ginekolog powiedzial o torbielce ale w plynie mozgowo rdzeniowym,tez sie przestraszylam ale uspakajal mnie ze torbielki powinny same sie wchlonac. Zobaczysz na kontrolnym usg co powie,moze juz bedzie lepiej. Ja mam jeszcze za niedlugo kolejne usg i zobacze co tam powiedza ale skoro kazal mi sie nie przejmowac to sie nie przejmuje.
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram