WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Dziwne uczucie w brzuchu
Odpowiedz

Dziwne uczucie w brzuchu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kachia84 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!

Jestem w 18 tygodniu, od jakiegoś czasu odczuwam rozpieranie w brzuchu który na przemian co parę dni jest twardy i ma jakby wybrzuszenie raz po lewej, raz po prawej stronie. Czy to jest normalne? Czy to dziecko tak się może przemieszczać z jednej strony na drugą??

Szczególnie przy chodzeniu jest to dyskomfort, ciągle coś mnie ciągnie :/

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a może stawia Ci się macica? Chyba jeszcze trochę za wcześnie u Ciebie na skurcze Braxtona Hicksa, wiec najprawdopodobniej twardnieje Ci brzuch. Bierzesz magnez?

Magnez pomaga ma takie skurcze i pewnie sam lekarz zaleci Ci jego przyjmowanie, a może jeszcze dodatkowo nospę.

Ja sama zaczęłam suplementowac magnez, ponieważ tez odczuwałam lekkie skurcze i czasami stawiała mi się macica. Teraz mam już to sporadycznie.

Ale porozmawiaj lepiej wcześniej z lekarzem, bo ja mogę sobie tylko zgadywać i nie chcę namawiać Cię do brania jakichkolwiek suplementów bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem.

A uczucie ciągnięcia przy chodzeniu to normalne - po prostu więzadła się rozciągają☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 20:35

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ