Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Dziwne uczucie w brzuchu
Odpowiedz

Dziwne uczucie w brzuchu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kachia84 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!

Jestem w 18 tygodniu, od jakiegoś czasu odczuwam rozpieranie w brzuchu który na przemian co parę dni jest twardy i ma jakby wybrzuszenie raz po lewej, raz po prawej stronie. Czy to jest normalne? Czy to dziecko tak się może przemieszczać z jednej strony na drugą??

Szczególnie przy chodzeniu jest to dyskomfort, ciągle coś mnie ciągnie :/

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a może stawia Ci się macica? Chyba jeszcze trochę za wcześnie u Ciebie na skurcze Braxtona Hicksa, wiec najprawdopodobniej twardnieje Ci brzuch. Bierzesz magnez?

Magnez pomaga ma takie skurcze i pewnie sam lekarz zaleci Ci jego przyjmowanie, a może jeszcze dodatkowo nospę.

Ja sama zaczęłam suplementowac magnez, ponieważ tez odczuwałam lekkie skurcze i czasami stawiała mi się macica. Teraz mam już to sporadycznie.

Ale porozmawiaj lepiej wcześniej z lekarzem, bo ja mogę sobie tylko zgadywać i nie chcę namawiać Cię do brania jakichkolwiek suplementów bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem.

A uczucie ciągnięcia przy chodzeniu to normalne - po prostu więzadła się rozciągają☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 20:35

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ