Dziwne uczucie w brzuchu
-
Witam serdecznie!
Jestem w 18 tygodniu, od jakiegoś czasu odczuwam rozpieranie w brzuchu który na przemian co parę dni jest twardy i ma jakby wybrzuszenie raz po lewej, raz po prawej stronie. Czy to jest normalne? Czy to dziecko tak się może przemieszczać z jednej strony na drugą??
Szczególnie przy chodzeniu jest to dyskomfort, ciągle coś mnie ciągnie -
Hej, a może stawia Ci się macica? Chyba jeszcze trochę za wcześnie u Ciebie na skurcze Braxtona Hicksa, wiec najprawdopodobniej twardnieje Ci brzuch. Bierzesz magnez?
Magnez pomaga ma takie skurcze i pewnie sam lekarz zaleci Ci jego przyjmowanie, a może jeszcze dodatkowo nospę.
Ja sama zaczęłam suplementowac magnez, ponieważ tez odczuwałam lekkie skurcze i czasami stawiała mi się macica. Teraz mam już to sporadycznie.
Ale porozmawiaj lepiej wcześniej z lekarzem, bo ja mogę sobie tylko zgadywać i nie chcę namawiać Cię do brania jakichkolwiek suplementów bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem.
A uczucie ciągnięcia przy chodzeniu to normalne - po prostu więzadła się rozciągają☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 20:35
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -