X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Dziwne uczucie w brzuchu
Odpowiedz

Dziwne uczucie w brzuchu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kachia84 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!

Jestem w 18 tygodniu, od jakiegoś czasu odczuwam rozpieranie w brzuchu który na przemian co parę dni jest twardy i ma jakby wybrzuszenie raz po lewej, raz po prawej stronie. Czy to jest normalne? Czy to dziecko tak się może przemieszczać z jednej strony na drugą??

Szczególnie przy chodzeniu jest to dyskomfort, ciągle coś mnie ciągnie :/

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a może stawia Ci się macica? Chyba jeszcze trochę za wcześnie u Ciebie na skurcze Braxtona Hicksa, wiec najprawdopodobniej twardnieje Ci brzuch. Bierzesz magnez?

Magnez pomaga ma takie skurcze i pewnie sam lekarz zaleci Ci jego przyjmowanie, a może jeszcze dodatkowo nospę.

Ja sama zaczęłam suplementowac magnez, ponieważ tez odczuwałam lekkie skurcze i czasami stawiała mi się macica. Teraz mam już to sporadycznie.

Ale porozmawiaj lepiej wcześniej z lekarzem, bo ja mogę sobie tylko zgadywać i nie chcę namawiać Cię do brania jakichkolwiek suplementów bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem.

A uczucie ciągnięcia przy chodzeniu to normalne - po prostu więzadła się rozciągają☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 20:35

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ