X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Dźwiganie
Odpowiedz

Dźwiganie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katerina Debiutantka

Wysłany: 28 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy któraś z was podnosiła dziecko w ciąży?Podniosłam czterolatka z podłogi na stołek stojący tuż obok,a teraz martwie się,czy to może być groźne?Jestem w 18 tygodniu.Wiem,że w ciąży nie wolno dźwigać,ale nie obchodzi się bez tego niestety.

Katerina
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie dźwigałam nigdy dziecka będąc w ciąży, ale wydaje mi się że jeżeli to jest Twoje starsze dziecko i praktycznie codziennie go podnosisz to mięśnie się przyzwyczaiły i nie jest to groźne. Moja koleżanka ma 10 miesięczne dziecko i jest w ciąży z bliźniakami i ciągle nosi tą swoją córkę i nic jej się nie dzieje. Najlepiej zapytac lekarza czy mozesz podnosić. Tak czy inaczej najlepiej starać się nie podnosić bo po co ryzykować.

Katerina lubi tę wiadomość

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Katerina Debiutantka

Wysłany: 28 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline wrote:
    ja nie dźwigałam nigdy dziecka będąc w ciąży, ale wydaje mi się że jeżeli to jest Twoje starsze dziecko i praktycznie codziennie go podnosisz to mięśnie się przyzwyczaiły i nie jest to groźne. Moja koleżanka ma 10 miesięczne dziecko i jest w ciąży z bliźniakami i ciągle nosi tą swoją córkę i nic jej się nie dzieje. Najlepiej zapytac lekarza czy mozesz podnosić. Tak czy inaczej najlepiej starać się nie podnosić bo po co ryzykować.
    To nie moje dziecko i nie mam tak na co dzień,dlatego troche się martwie.Ale jutro idę do lekarza to zapytam.Dziękuję za odpowiedź :) życzę spokojnej ciąży!

Katerina
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojne, jeżeli Cię nic nie boli to nie ma powodu do paniki. Na przyszłość po prostu warto uważać na takie rzeczy. Również życzę spokojnej reszty ciąży:)

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerina - bez paniki, w książce w oczekiwaniu na dziecko jest napisane, ze w niezagrożonej ciazy mozna nosić nawet przedszkolaka do 18 kg;) ja non stop nisze moja córkę 12 kg, a jestem juz w 7 mcu. Poza bólem kregislupa;) jest okej

Katerina lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ