Dźwiganie
-
Dziewczyny,czy któraś z was podnosiła dziecko w ciąży?Podniosłam czterolatka z podłogi na stołek stojący tuż obok,a teraz martwie się,czy to może być groźne?Jestem w 18 tygodniu.Wiem,że w ciąży nie wolno dźwigać,ale nie obchodzi się bez tego niestety.Katerina
-
ja nie dźwigałam nigdy dziecka będąc w ciąży, ale wydaje mi się że jeżeli to jest Twoje starsze dziecko i praktycznie codziennie go podnosisz to mięśnie się przyzwyczaiły i nie jest to groźne. Moja koleżanka ma 10 miesięczne dziecko i jest w ciąży z bliźniakami i ciągle nosi tą swoją córkę i nic jej się nie dzieje. Najlepiej zapytac lekarza czy mozesz podnosić. Tak czy inaczej najlepiej starać się nie podnosić bo po co ryzykować.
Katerina lubi tę wiadomość
05.2013 [*]
-
Caroline wrote:ja nie dźwigałam nigdy dziecka będąc w ciąży, ale wydaje mi się że jeżeli to jest Twoje starsze dziecko i praktycznie codziennie go podnosisz to mięśnie się przyzwyczaiły i nie jest to groźne. Moja koleżanka ma 10 miesięczne dziecko i jest w ciąży z bliźniakami i ciągle nosi tą swoją córkę i nic jej się nie dzieje. Najlepiej zapytac lekarza czy mozesz podnosić. Tak czy inaczej najlepiej starać się nie podnosić bo po co ryzykować.Katerina
-
Katerina - bez paniki, w książce w oczekiwaniu na dziecko jest napisane, ze w niezagrożonej ciazy mozna nosić nawet przedszkolaka do 18 kg;) ja non stop nisze moja córkę 12 kg, a jestem juz w 7 mcu. Poza bólem kregislupa;) jest okej
Katerina lubi tę wiadomość
-