Dźwiganie
- 

Dziewczyny,czy któraś z was podnosiła dziecko w ciąży?Podniosłam czterolatka z podłogi na stołek stojący tuż obok,a teraz martwie się,czy to może być groźne?Jestem w 18 tygodniu.Wiem,że w ciąży nie wolno dźwigać,ale nie obchodzi się bez tego niestety.Katerina
- 

ja nie dźwigałam nigdy dziecka będąc w ciąży, ale wydaje mi się że jeżeli to jest Twoje starsze dziecko i praktycznie codziennie go podnosisz to mięśnie się przyzwyczaiły i nie jest to groźne. Moja koleżanka ma 10 miesięczne dziecko i jest w ciąży z bliźniakami i ciągle nosi tą swoją córkę i nic jej się nie dzieje. Najlepiej zapytac lekarza czy mozesz podnosić. Tak czy inaczej najlepiej starać się nie podnosić bo po co ryzykować. Katerina lubi tę wiadomość Katerina lubi tę wiadomość 

05.2013 [*]

- 

To nie moje dziecko i nie mam tak na co dzień,dlatego troche się martwie.Ale jutro idę do lekarza to zapytam.Dziękuję za odpowiedźCaroline wrote:ja nie dźwigałam nigdy dziecka będąc w ciąży, ale wydaje mi się że jeżeli to jest Twoje starsze dziecko i praktycznie codziennie go podnosisz to mięśnie się przyzwyczaiły i nie jest to groźne. Moja koleżanka ma 10 miesięczne dziecko i jest w ciąży z bliźniakami i ciągle nosi tą swoją córkę i nic jej się nie dzieje. Najlepiej zapytac lekarza czy mozesz podnosić. Tak czy inaczej najlepiej starać się nie podnosić bo po co ryzykować. życzę spokojnej ciąży!
                                Katerina życzę spokojnej ciąży!
                                Katerina
- 

Katerina - bez paniki, w książce w oczekiwaniu na dziecko jest napisane, ze w niezagrożonej ciazy mozna nosić nawet przedszkolaka do 18 kg;) ja non stop nisze moja córkę 12 kg, a jestem juz w 7 mcu. Poza bólem kregislupa;) jest okej Katerina lubi tę wiadomość Katerina lubi tę wiadomość
-