X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II stopień dojrzałości łożyska
Odpowiedz

II stopień dojrzałości łożyska

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i zauważyłam, że mam wpisany II stopień dojrzałości łożyska (miesiąc temu był to jeszcze I stopień). Wszystkie przepływy są w porządku, a mój ginekolog nie miał żadnych zastrzeżeń. Następną wizytę mam za 3 tyg. i na pewno go zapytam jak to jest z dojrzałością tego łożyska, ale powiedzcie, jak to było u was? Czy któraś z was miała II stopień już w połowie ciąży, ale donosiła ciąże bez problemu?

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg 36 tydzień i pierwszy raz mam wpisane II stopień dojrzałości wcześnie byl I caly czas. Ale nie znam sie na tym takie sa normy.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • ulola Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 stopień pojawił się w 25 tyg. przepływy były ok. Lekarka powiedziała, że nie widzi problemu .

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje mi w takim razie czekać do wizyty :) Słyszałam, że jak przepływy w pępowinie są prawidłowe, to nie ma się czym martwić i, że podobno bardziej się je bierze pod uwagę, niż stopień dojrzałości łożyska.

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, duże znaczenie mają przepływy. Ja leżałam w szpitalu bo od 27 tygodnia miałam już III stopień, dziecko donosiłam do 34 tyg, ale ciągle leżałam, nic nie można było robić. Dopóki przepływy dobre i dziecko przybiera na wadze to jest ok. Synek jest zdrowy, ale wiadomo wcześniaczek to i więcej wizyt kontrolnych, ale rozwija się super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam II stopień dojrzałości i wszystko ok:) usg z piątku, a dzisiaj środa, wiec świeże info. Podobno w 3 trymestrze juz jest II i jakoś po 34/36 przechodzi na III.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    tak, duże znaczenie mają przepływy. Ja leżałam w szpitalu bo od 27 tygodnia miałam już III stopień, dziecko donosiłam do 34 tyg, ale ciągle leżałam, nic nie można było robić. Dopóki przepływy dobre i dziecko przybiera na wadze to jest ok. Synek jest zdrowy, ale wiadomo wcześniaczek to i więcej wizyt kontrolnych, ale rozwija się super.

Zgodnie z tym co słyszałam to w tym przypadku rzeczywiście III stopień wystąpił wcześnie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ