jak często macie wizyty ginekologa?
-
i jak one wyglądają, czy zawsze robi usg, wymaz, badanie szyjki, morfologię i mocz? i co tam jeszcze powinno być? Zastanawiam się mocno nad zmianą, bo mój wygląda jakby mu się nie chciało.marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chodzę prywatnie co dwa tygodnie,ale tylko przez taśmę owodniową,jednak juz będę chodzić jak wczesniej,czyli co trzy tygodnie -na kazdej wizycie mam USG,ważenie,mierzenie ciśnienia oraz badana szyjkę. Jesli o badania chodzi,to jak do tej pory miała robione dwa razy-pierwszy raz na poczatku ciąży,wszystkie potrzebne badania-bylo ich sporo,a drugi raz teraz-morfologię i mocz,bo gin uważam,ze nie ma potrzeby robic innych,bo byly książkowe...
Oczywiście jak miałam zapalenie pęcherza,to tez badanie moczu:) -
Ja też chodzę co 4 tygodnie. Na każdą wizytę robiłam morfologię i mocz ale to dlatego,że miałam lekką anemię,dostałam żelazo na receptę i musieliśmy sprawdzać czy jest jakaś poprawa.
Ostatnio wyniki były dobre,żelazo pomogło więc nie muszę robić badań na następną wizytę.
-
nick nieaktualnyja na początku miałam wizyty co 2 tyg a teraz różnie co 3-4 tyg. chodzę na NFZ, jeśli coś się dzieje mogę przyjść bez problemu częściej i mnie przyjmą, na wizytach mam standard:pomiar ciśnienia, ważenie, badanie szyjki, i co jakiś czas badania moczu i z krwi.USG nie mam co wizyte. jestem w 23 tyg i np. mocz miałam chyba 4 razy i tyle samo morfologie.
-
no to już się upewniłam co do decyzji o zmianie. niechętny do robienia usgmarzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
Wizyta prywatnie, w tej chwili raz na miesiąc bo sprawy tarczycowe są uregulowane.
Na wizycie zawsze usg, ważenie, ciśnienie, badanie szyjki. Do tego na wizytę muszę przynosić wyniki: morfologia krwi, badanie ogólne moczu, tsh, ft4 i jakieś dodatki w zależności od widzimisię lekarza . -
nick nieaktualnyChodzę do przychodni prywatnej, ale do ginekologa na NFZ. Wizytę mam co trzy- cztery tygodnie, na każdej dostaję skierowanie na badanie moczu i morfologię, mam badanie ginekologiczne szyjki, ciśnienie i ważenie. Czasem jak Pani Doktor uważa za potrzebne to robi mi szybkie usg takim "podręcznym" sprzętem.
-
Zależy też jaki masz tryb życia i jakimi chorobami jesteś obciążona. Oprócz tego co dziewczyny u góry napisały no to jeżeli w trzecim pokoleniu były nowotwory to przydałyby się też badania pod ich kątem.
Daję tutaj namiar na przychodnię w Skawinie: https://rcmskawina.pl/zakres-uslug
Można zapisać się do lekarza i wykonać niezbędne badania. -