Dziewczyny, błagam, napiszcie mi jakie są normy dla przepływów, bo nigdzie w necie nie mogę tego znaleźć. Jestem w 23tc. W poniedziałek miałam połówkowe badanie.Wyszło mi S/D 2,23 z prawej strony oraz S/D 3,30 z lewej strony i tutaj mam napisane "anormal", czyli nieprawidłowe. Kiedy zapytałam lekarza co to znaczy, usłyszałam, że nie powinnam się tym przejmować, bo dziecko rośnie prawidłowo i wszystkie narządy u dziecka funkcjonują poprawnie. Waga dziecka 578g w 23tc+5d.
Mieszkam za granicą i tutaj lekarze niestety mają bardzo luźny, żeby nie powiedzieć olewczy stosunek do ciąży 😔 O krzywą cukrową musiałam sama poprosić, pomimo że jestem w grupie ryzyka. Biorę Acard 75 na noc od 16tc.Myslicie, że powinnam zwiększyć dawkę do 150? Bardzo się martwię o te przepływy, bo nie dość, że z lewej strony są nieprawidłowe, to prawa strona wygląda na górną granicę z tego co u Was czytam 😔 Napiszcie mi proszę jakie są normy i czy zwiększenie dawki Acardu to dobra rzecz?
Dodam jeszcze, że NOTCH nie występuje po żadnej że stron. Ciśnienie mam dobre, wręcz niskie. Nie przekracza 120.