WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kłucie i pobolewanie podbrzusza
Odpowiedz

Kłucie i pobolewanie podbrzusza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksaaaaa Znajoma

Wysłany: 16 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem w 16+4 tc. Czasami pobolewa mnie podbrzusze (jakby na miesiączkę) plus czuje kłucie z prawej lub lewej strony, parę razy zdarzyło się też kłucie w pochwie. Jak pytałam lekarza o kłucie i pobolewanie podbrzusza na ostatnim USG (kilka dni temu) to mówił że normalne bo rozciąga się macica i wszystko.
    Ja mimo wszystko i tak się martwię bo od prenatalnych badań chodzę w stresie. Najpierw zła przezierność, wysokie ryzyko T21. Zrobiłam sanco-prawidlowe, amniopunkcja-mam wynik fish prawidłowy.
    Amniopunkcje miałam półtora tygodnia temu, po tygodniu byłam na USG kontrolnym, ale każdy pojawiający się objaw typu te kłucia-sa dla mnie od razu stresujące.
    Dodatkowo mam wrażenie że jednego dnia brzuch jest większy, drugiego mniejszy, nie wiem z czego może to wynikać 🙈
    Czy miałyście podobne objawy? Odczuwalyscie jakieś bóle, kłucia? Będę wdzięczna za Wasze historie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 06:34

• Sreberko Autorytet

Wysłany: 17 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, rozciąga się macica, więzadła. Ciało dostosowuje się do zmian. Co do brzuszka, ja również mam raz większy raz mniejszy. Zależy czy mam wzdęcia, gazy, kiedy było wypróżnienie, jaka pora dnia, ile zjadłam.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • Aleksaaaaa Znajoma

Wysłany: 17 marca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    To normalne, rozciąga się macica, więzadła. Ciało dostosowuje się do zmian. Co do brzuszka, ja również mam raz większy raz mniejszy. Zależy czy mam wzdęcia, gazy, kiedy było wypróżnienie, jaka pora dnia, ile zjadłam.

Dziękuję Ci bardzo za tą odpowiedz 🤎

• Natalia1 Nowa

Wysłany: 26 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaa wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jestem w 16+4 tc. Czasami pobolewa mnie podbrzusze (jakby na miesiączkę) plus czuje kłucie z prawej lub lewej strony, parę razy zdarzyło się też kłucie w pochwie. Jak pytałam lekarza o kłucie i pobolewanie podbrzusza na ostatnim USG (kilka dni temu) to mówił że normalne bo rozciąga się macica i wszystko.
    Ja mimo wszystko i tak się martwię bo od prenatalnych badań chodzę w stresie. Najpierw zła przezierność, wysokie ryzyko T21. Zrobiłam sanco-prawidlowe, amniopunkcja-mam wynik fish prawidłowy.
    Amniopunkcje miałam półtora tygodnia temu, po tygodniu byłam na USG kontrolnym, ale każdy pojawiający się objaw typu te kłucia-sa dla mnie od razu stresujące.
    Dodatkowo mam wrażenie że jednego dnia brzuch jest większy, drugiego mniejszy, nie wiem z czego może to wynikać 🙈
    Czy miałyście podobne objawy? Odczuwalyscie jakieś bóle, kłucia? Będę wdzięczna za Wasze historie
    Jak wysokie wyszło Pani ryzyko?

• Aleksaaaaa Znajoma

Wysłany: 29 marca, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1 wrote:
    Jak wysokie wyszło Pani ryzyko?

Hej!
    U mnie ryzyko było 1:77

• DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie często boli wieczorem przed snem i/lub w nocy. Nie mogę sobie znalezc pozycji. Za dnia czasem po wysiłku ,jakoś atrakcjach też lub jak jestem zmęczona. W środę prenatalne , już doczekam.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    6.06.2025 połówkowe ❤️
    TP 10.10.2025 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ