X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kłucie i pobolewanie podbrzusza
Odpowiedz

Kłucie i pobolewanie podbrzusza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksaaaaa Znajoma

Wysłany: 16 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem w 16+4 tc. Czasami pobolewa mnie podbrzusze (jakby na miesiączkę) plus czuje kłucie z prawej lub lewej strony, parę razy zdarzyło się też kłucie w pochwie. Jak pytałam lekarza o kłucie i pobolewanie podbrzusza na ostatnim USG (kilka dni temu) to mówił że normalne bo rozciąga się macica i wszystko.
    Ja mimo wszystko i tak się martwię bo od prenatalnych badań chodzę w stresie. Najpierw zła przezierność, wysokie ryzyko T21. Zrobiłam sanco-prawidlowe, amniopunkcja-mam wynik fish prawidłowy.
    Amniopunkcje miałam półtora tygodnia temu, po tygodniu byłam na USG kontrolnym, ale każdy pojawiający się objaw typu te kłucia-sa dla mnie od razu stresujące.
    Dodatkowo mam wrażenie że jednego dnia brzuch jest większy, drugiego mniejszy, nie wiem z czego może to wynikać 🙈
    Czy miałyście podobne objawy? Odczuwalyscie jakieś bóle, kłucia? Będę wdzięczna za Wasze historie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 06:34

• Sreberko Autorytet

Wysłany: 17 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, rozciąga się macica, więzadła. Ciało dostosowuje się do zmian. Co do brzuszka, ja również mam raz większy raz mniejszy. Zależy czy mam wzdęcia, gazy, kiedy było wypróżnienie, jaka pora dnia, ile zjadłam.

preg.png
  • Aleksaaaaa Znajoma

Wysłany: 17 marca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    To normalne, rozciąga się macica, więzadła. Ciało dostosowuje się do zmian. Co do brzuszka, ja również mam raz większy raz mniejszy. Zależy czy mam wzdęcia, gazy, kiedy było wypróżnienie, jaka pora dnia, ile zjadłam.

Dziękuję Ci bardzo za tą odpowiedz 🤎

• Natalia1 Nowa

Wysłany: 26 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaa wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jestem w 16+4 tc. Czasami pobolewa mnie podbrzusze (jakby na miesiączkę) plus czuje kłucie z prawej lub lewej strony, parę razy zdarzyło się też kłucie w pochwie. Jak pytałam lekarza o kłucie i pobolewanie podbrzusza na ostatnim USG (kilka dni temu) to mówił że normalne bo rozciąga się macica i wszystko.
    Ja mimo wszystko i tak się martwię bo od prenatalnych badań chodzę w stresie. Najpierw zła przezierność, wysokie ryzyko T21. Zrobiłam sanco-prawidlowe, amniopunkcja-mam wynik fish prawidłowy.
    Amniopunkcje miałam półtora tygodnia temu, po tygodniu byłam na USG kontrolnym, ale każdy pojawiający się objaw typu te kłucia-sa dla mnie od razu stresujące.
    Dodatkowo mam wrażenie że jednego dnia brzuch jest większy, drugiego mniejszy, nie wiem z czego może to wynikać 🙈
    Czy miałyście podobne objawy? Odczuwalyscie jakieś bóle, kłucia? Będę wdzięczna za Wasze historie
    Jak wysokie wyszło Pani ryzyko?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ