kłucie w lewym boku
-
Wczoraj wieczorem zaczęło mnie kłuć w lewym boku wysoko pod żebrem. przeszło na cały dzień i dziś wieczorem zaczęło mnie kłuć ale niżej, nieco nad pachwiną..
Czy Wy też tak miałyście?kłucie pojawia się po zjedzeniu obiadu/kolacji..
zaczynam się zastanawiać czy to od posiłku czy może ma to związek z ciążą.. -
ja też mam jakieś kłucia, wczoraj jak się przekręciłam w łóżku na prawą stronę to ukłucie było ogromne. Nie wiem czym to może być spowodowane ale wyjasniam sobie w prosty sposób, wszystko się w środku rozciąga i ma prawo gdzieś ukłuć gdzieś zaboleć)
-
Hej ja niedawno dowiedziałam się że jest coś takiego jak kolka ciążowa i kłucie jest właśnie w okolicy żebra lub pod nim. Moja siostra ostatnio na to cierpiała.. miała takie kłucia że nie potrafiła o własnych siłach położyć się do łóżka lub z niego wstać była u lekarza i dowiedziała się że to jest kolka i może przejść za dzień, tydzień nie wiadomo. Mnie też wczoraj męczyło takie kłucie, ale zażyłam nospe i na szczęście przeszło i dzisiaj mi nie dokucza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:39
-
betina89 wrote:ja też mam jakieś kłucia, wczoraj jak się przekręciłam w łóżku na prawą stronę to ukłucie było ogromne. Nie wiem czym to może być spowodowane ale wyjasniam sobie w prosty sposób, wszystko się w środku rozciąga i ma prawo gdzieś ukłuć gdzieś zaboleć)
-
Patiii1987 wrote:Hej. Ja czytałam, że odpowiednią pozycją podczas spania w ciąży jest lewy bok, gdyż wtedy łożysko jest dotlenione najlepiej. Podobno jak śpisz ma prawym to krążenie zatrzymujesz.
Główne żyły i aorty w organizmie gorzej pracują i są problemy jak się leży na plecach na oba bokach jak najbardziej jest wskazane leżenie a najardziej na lewym.Patiii1987 lubi tę wiadomość
-