Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kłucie w szyjce macicy
Odpowiedz

Kłucie w szyjce macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dziś wkroczyłam w II trymestr (14tydz) :) od kilku dni mam pobolewanie w szyjce macicy/pochwie, jakby ktoś wbijał mi szpilkę, ból jest krótkotrwały, ale zastanawiam się czy mam powody do zmartwień, czy to tylko dzidziuś powiększa swoją siedzibę :) Tydzień temu byliśmy na prenatalnych i wszystko było w porządku :) Czy któraś z Was też takie coś ma :)?

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam regularnie od początku ciąży. Uczucie dokładnie tak jak opisujesz lub czasami czuje się jakbym za chwilkę miała dostać okres. Poboli mnie parę dni i przestaje na kilka dni.
    Z tego co zdążyłam się zorientować to rozciągająca się macica i jej więzadła. Przy każdym badaniu szyjkę mam twardą i zamkniętą więc lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Stwierdził również, że mogę brać nospę jeżeli będę czuła, że bardzo boli. A czasami bolało mnie tak, że nie mogłam podnieść się z łóżka lub przekręcić z boku na bok.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) Ja też właśnie mam wrażenie jakby lada chwila miał się pojawić okres, dlatego latam co chwilę do wc... ześwirować można :) Chyba muszę trochę wyluzować :)

eiktrjjgllq9fuji.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ