X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kłucie w szyjce macicy
Odpowiedz

Kłucie w szyjce macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dziś wkroczyłam w II trymestr (14tydz) :) od kilku dni mam pobolewanie w szyjce macicy/pochwie, jakby ktoś wbijał mi szpilkę, ból jest krótkotrwały, ale zastanawiam się czy mam powody do zmartwień, czy to tylko dzidziuś powiększa swoją siedzibę :) Tydzień temu byliśmy na prenatalnych i wszystko było w porządku :) Czy któraś z Was też takie coś ma :)?

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam regularnie od początku ciąży. Uczucie dokładnie tak jak opisujesz lub czasami czuje się jakbym za chwilkę miała dostać okres. Poboli mnie parę dni i przestaje na kilka dni.
    Z tego co zdążyłam się zorientować to rozciągająca się macica i jej więzadła. Przy każdym badaniu szyjkę mam twardą i zamkniętą więc lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Stwierdził również, że mogę brać nospę jeżeli będę czuła, że bardzo boli. A czasami bolało mnie tak, że nie mogłam podnieść się z łóżka lub przekręcić z boku na bok.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) Ja też właśnie mam wrażenie jakby lada chwila miał się pojawić okres, dlatego latam co chwilę do wc... ześwirować można :) Chyba muszę trochę wyluzować :)

eiktrjjgllq9fuji.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ