X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kłucie w szyjce macicy
Odpowiedz

Kłucie w szyjce macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dziś wkroczyłam w II trymestr (14tydz) :) od kilku dni mam pobolewanie w szyjce macicy/pochwie, jakby ktoś wbijał mi szpilkę, ból jest krótkotrwały, ale zastanawiam się czy mam powody do zmartwień, czy to tylko dzidziuś powiększa swoją siedzibę :) Tydzień temu byliśmy na prenatalnych i wszystko było w porządku :) Czy któraś z Was też takie coś ma :)?

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam regularnie od początku ciąży. Uczucie dokładnie tak jak opisujesz lub czasami czuje się jakbym za chwilkę miała dostać okres. Poboli mnie parę dni i przestaje na kilka dni.
    Z tego co zdążyłam się zorientować to rozciągająca się macica i jej więzadła. Przy każdym badaniu szyjkę mam twardą i zamkniętą więc lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Stwierdził również, że mogę brać nospę jeżeli będę czuła, że bardzo boli. A czasami bolało mnie tak, że nie mogłam podnieść się z łóżka lub przekręcić z boku na bok.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) Ja też właśnie mam wrażenie jakby lada chwila miał się pojawić okres, dlatego latam co chwilę do wc... ześwirować można :) Chyba muszę trochę wyluzować :)

eiktrjjgllq9fuji.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ