X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Lekka anemia: Witaminy + żelazo + magnez z B6??
Odpowiedz

Lekka anemia: Witaminy + żelazo + magnez z B6??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ross Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 21tc robiłam badania, wyszła lekka anemia, dostałam od gina receptę na żelazo, mogę je łączyć z witaminami (vitaminer prenatal). Później zapytałam o lekkie bóle i twardnienia brzucha, które mi się ostatnio zdarzają, sprawdził szyjkę - była ok, zapisał jeszcze magnez z wit. B6 (3x1) Niestety nie zapytałam już czy łączyć to z witaminami i żelazem czy już będzie tego za dużo (głównie wit.b6) ? Może któraś z Was bierze podobny zestaw? Jak to u was wygląda?

akeus65glbn43a50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo i witaminy prenatalne biorę normalnie czyli codziennie wg zaleceń. Z kolei ten magnez na twardnienia brzucha brałabym raczej doraźnie tak samo jak np nospę, jednak mimo tego, że mam czasem twardnienia to wystarczy zmienić pozycję (na któryś bok) i ustępuje.

• Ross Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki :)

akeus65glbn43a50.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja powiem tak że ja mam witaminy w których jest kwas foliowy i żelazo ora magnez z wit b a także szelazo które zawiera taką samą dawkę tych samych witamin. Wniosek że mimo iż nie jest wskazane w ulotce aby zażywać podwójne dawki, jednak moja lekarka mówiła mi abym zażywała mimo tego. Zatem witaminy żelazo i magnez zwit B jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 13:55

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ