X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Lekka anemia: Witaminy + żelazo + magnez z B6??
Odpowiedz

Lekka anemia: Witaminy + żelazo + magnez z B6??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ross Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 21tc robiłam badania, wyszła lekka anemia, dostałam od gina receptę na żelazo, mogę je łączyć z witaminami (vitaminer prenatal). Później zapytałam o lekkie bóle i twardnienia brzucha, które mi się ostatnio zdarzają, sprawdził szyjkę - była ok, zapisał jeszcze magnez z wit. B6 (3x1) Niestety nie zapytałam już czy łączyć to z witaminami i żelazem czy już będzie tego za dużo (głównie wit.b6) ? Może któraś z Was bierze podobny zestaw? Jak to u was wygląda?

akeus65glbn43a50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo i witaminy prenatalne biorę normalnie czyli codziennie wg zaleceń. Z kolei ten magnez na twardnienia brzucha brałabym raczej doraźnie tak samo jak np nospę, jednak mimo tego, że mam czasem twardnienia to wystarczy zmienić pozycję (na któryś bok) i ustępuje.

• Ross Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki :)

akeus65glbn43a50.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja powiem tak że ja mam witaminy w których jest kwas foliowy i żelazo ora magnez z wit b a także szelazo które zawiera taką samą dawkę tych samych witamin. Wniosek że mimo iż nie jest wskazane w ulotce aby zażywać podwójne dawki, jednak moja lekarka mówiła mi abym zażywała mimo tego. Zatem witaminy żelazo i magnez zwit B jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 13:55

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ