Łożysko przodujące 17 tydzień
-
Cześć dziewczyna, czy któraś z Was miała łożysko przodujące nisko ułożone ? Od jakiegoś czasu mam skurcze, mieszkam w Szkocji gdy skurcze się nasiliły pojechałam do szpitala, jestem 17 tygodniu ciąży, tam pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka przeprowadzili wywiad wzięli wymaz śluzu, sprawdzili siusiu i kazali brać paracetamol i wrócić do domu, serduszko dziecka biło wspaniale więc stwierdzili że dziecko ma się dobrze, sprawdzili szyjkę która okazała się zamknięta, wróciłam do domu. Następnego dnia wróciłam do szpitala bo zaczęłam krwawić nie mocno tylko gdy wycierałam się papierem, na tą chwilę mam brązowy śluz 😭 zrobili mi usg i lekarz mi powiedział że mam nisko ułożone i z przodu łożysko i że to może być przyczyną ale na tym etapie ciąży nie są wstanie mi pomóc. Proszę o poradę, czy ktoś tak miał i było wszystko w porządku ? Tak się boję. Nie chce stracić dziecka 😭 co ja mam zrobić ?
-
Nati12131 wrote:Cześć dziewczyna, czy któraś z Was miała łożysko przodujące nisko ułożone ? Od jakiegoś czasu mam skurcze, mieszkam w Szkocji gdy skurcze się nasiliły pojechałam do szpitala, jestem 17 tygodniu ciąży, tam pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka przeprowadzili wywiad wzięli wymaz śluzu, sprawdzili siusiu i kazali brać paracetamol i wrócić do domu, serduszko dziecka biło wspaniale więc stwierdzili że dziecko ma się dobrze, sprawdzili szyjkę która okazała się zamknięta, wróciłam do domu. Następnego dnia wróciłam do szpitala bo zaczęłam krwawić nie mocno tylko gdy wycierałam się papierem, na tą chwilę mam brązowy śluz 😭 zrobili mi usg i lekarz mi powiedział że mam nisko ułożone i z przodu łożysko i że to może być przyczyną ale na tym etapie ciąży nie są wstanie mi pomóc. Proszę o poradę, czy ktoś tak miał i było wszystko w porządku ? Tak się boję. Nie chce stracić dziecka 😭 co ja mam zrobić ?
Co z twoim łożyskiem? Podniosło się? Jestem w podobnej sytuacji
-