Nie czuję ruchów dziecka.
-
Ja takie mocniejsze ruchy to koło 25 tc poczułam Do 22 tygodnia to nawet lekkiego smyrania nie było.A żeby brzuch mi podskoczył razem z maluchem to jakoś nie całe 2 tygodnie temu pierwszy raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:19
-
nick nieaktualnymrulinka wrote:Dziewczyny, czy też tak miałyście?
Jestem w 23 tyg ciąży i jak do tej pory nie czułam ruchów. Na usg niby wszystko ok, ale ja się martwię, bo powinnam już od miesiąca czuć małe kopniaczki. Pomóżcie. Czy to normalne? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to nie wiem...ja mam na przedniej ścianie łożysko,a ruchy czułam juz w 18 tygodniu...To raczej nie zalezy od położenia łożyska..Kazda z nas jest inna,u każdej z nas inaczej ,wiec spokojnie-jeszcze poczujesz ruchy z pewnoscia juz na dniach :-)najważniejsze,ze lekarka mowi,ze wszystko ok:-)
Najlepiej połóż się na pleckach i połóż ręce na brzuszku i z pewnością wtedy cos poczujesz -
nick nieaktualny
-
Myślę, że jednak położenie łożyska ma znaczenie, a do tego dochodzi osobista predyspozycja. Jest różnica jeśli dziecko ociera się bezpośrednio o ściankę macicy, a jeśli ociera się o łożysko to działa jak mata wygłuszająca. Tak na chłopski rozum. Jedna kobitka czuje ruchy w 15, a druga dopiero w 23 tc. Jeśli na usg wszystko ok, jeśli lekarz zbadał i twierdzi, że jest w porządku to jest Cierpliwości
-
Dzięki dziewczyny. Rzeczywiście łożysko mam na przedniej ścianie, dziecko odwrócone kręgosłupem do mego brzucha. Może dlatego nadal nic nie czuję. Ponoć moja dzidzia ma mało miejsca, tak lekarz powiedział. ponoć jest ściśnięte przez podłużną macicę. Ale tak też się zdarza. I mam niezbyt dużo wód, a to ponoć też ma znaczenie. Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za duży odzew i podtrzymanie mnie na duchu. Może moja Zuzia w końcu się rozszaleje.mrulinka
-