X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nieobecność kości nosowej.
Odpowiedz

Nieobecność kości nosowej.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana.Miałam dzisiaj badania prenatalne 3D/4D w 20 tygodniu ciaży.Badania nie wykazały żadnej nieprawidłowości poza jedna : nieobecność kości nosowej. Według lekarza narazie nic nie jest przesadzone jednak tylko pół procenta dzieci bez obecnosci tej kosci rodzi sie zdrowych . Jestem załamana czytałam ze ta nieprawidłowość jest podstawą do podejrzewania zespołu downa lub innej choroby genetycznej .Dostałam skierowanie na aminopunkcje , badanie inwazyjne. Nie miałam robionych badań prenatalnych wczesniej.Bardzo sie martwie :( Dodam ze jestem osoba dosc młoda ( 18 lat )

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić całkowicie nieinwazyjne badania wolnego DNA płodu, to test z krwi, a wykrywalność wad jest na poziomie 99,5 %. Wada - cena, ponad 2 tysiące złotych.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ