Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nieobecność kości nosowej.
Odpowiedz

Nieobecność kości nosowej.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana.Miałam dzisiaj badania prenatalne 3D/4D w 20 tygodniu ciaży.Badania nie wykazały żadnej nieprawidłowości poza jedna : nieobecność kości nosowej. Według lekarza narazie nic nie jest przesadzone jednak tylko pół procenta dzieci bez obecnosci tej kosci rodzi sie zdrowych . Jestem załamana czytałam ze ta nieprawidłowość jest podstawą do podejrzewania zespołu downa lub innej choroby genetycznej .Dostałam skierowanie na aminopunkcje , badanie inwazyjne. Nie miałam robionych badań prenatalnych wczesniej.Bardzo sie martwie :( Dodam ze jestem osoba dosc młoda ( 18 lat )

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić całkowicie nieinwazyjne badania wolnego DNA płodu, to test z krwi, a wykrywalność wad jest na poziomie 99,5 %. Wada - cena, ponad 2 tysiące złotych.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ