X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nieobecność kości nosowej.
Odpowiedz

Nieobecność kości nosowej.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana.Miałam dzisiaj badania prenatalne 3D/4D w 20 tygodniu ciaży.Badania nie wykazały żadnej nieprawidłowości poza jedna : nieobecność kości nosowej. Według lekarza narazie nic nie jest przesadzone jednak tylko pół procenta dzieci bez obecnosci tej kosci rodzi sie zdrowych . Jestem załamana czytałam ze ta nieprawidłowość jest podstawą do podejrzewania zespołu downa lub innej choroby genetycznej .Dostałam skierowanie na aminopunkcje , badanie inwazyjne. Nie miałam robionych badań prenatalnych wczesniej.Bardzo sie martwie :( Dodam ze jestem osoba dosc młoda ( 18 lat )

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić całkowicie nieinwazyjne badania wolnego DNA płodu, to test z krwi, a wykrywalność wad jest na poziomie 99,5 %. Wada - cena, ponad 2 tysiące złotych.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ