X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nieobecność kości nosowej.
Odpowiedz

Nieobecność kości nosowej.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana.Miałam dzisiaj badania prenatalne 3D/4D w 20 tygodniu ciaży.Badania nie wykazały żadnej nieprawidłowości poza jedna : nieobecność kości nosowej. Według lekarza narazie nic nie jest przesadzone jednak tylko pół procenta dzieci bez obecnosci tej kosci rodzi sie zdrowych . Jestem załamana czytałam ze ta nieprawidłowość jest podstawą do podejrzewania zespołu downa lub innej choroby genetycznej .Dostałam skierowanie na aminopunkcje , badanie inwazyjne. Nie miałam robionych badań prenatalnych wczesniej.Bardzo sie martwie :( Dodam ze jestem osoba dosc młoda ( 18 lat )

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić całkowicie nieinwazyjne badania wolnego DNA płodu, to test z krwi, a wykrywalność wad jest na poziomie 99,5 %. Wada - cena, ponad 2 tysiące złotych.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ