X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nieudana glukoza, hemoglobina glikowana
Odpowiedz

Nieudana glukoza, hemoglobina glikowana

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kin94 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety jestem po nieudanej próbie obciążenia glukozą, otóż wypiłam bez problemu, jednakże po kwadransie zwróciłam całość. Moja ginekolog chce wypisać mi skierowanie na poziom z hemoglobiny glikowanej, czy któraś z Was miała taki przypadek? Wiem, że to nie moja wina, ale jestem załamana tą sytuacją.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tak, ja miałam robiona hemoglobine glikowana. Wyszła mi z testu glukozy cukrzyca ciążowa i to badanie robiłam dodatkowo. Miałam wynik około 4.3 %. A mimo to miałam cukrzycę. Także chyba jednak lepiej zrobić glukoze.

• Mia21 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hemoglobina nic nie powie... gin nie chce powtórzyć testu?

m3sxskjocy1o0f5x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ