X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Niski poziom TSH
Odpowiedz

Niski poziom TSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sandra901210 Nowa

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziś odebrałam wyniki badań m.in. TSH okazało się że mój wynik to 0,005 gdzie norma jest od 0,10 do 2,35 dla kobiet w II trymestrze. Wystraszyłam się bardzo, przed ciążą miałam poziom tarczycy w normie. W pn mam wizytę u mojego ginekologa niestety dziś nie udało mi się go złapać. Czy jest powód do obaw? Jakie brałyście leki w tym przypadku? Ogólnie czuję się bardzo dobrze, bardzo zdziwił mnie ten poziom TSH. Pozdrawiam

Sandra901210
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badalas jeszcze ft3 lub ft4?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz przemijającą nadczynność tarczycy ciężarnych. Jest ona związana z wysokim poziomem betaHCG, ciąża mnogą lub niepowsciagliwymi wymiotami ciężarnych. Zazwyczaj nie wymaga leczenia. Powtórz wynik razem z wolnymi hormonami i idź na wszelki wypadek na konsultację do endokrynologa.

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • Amantha Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na to leki

• szafir Debiutantka

Wysłany: 2 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TSH wyszło jeszcze niższe 0,0037 i mój ginekolog powiedział, że w ciąży takie wahania są normalne, bo hormony szaleją i żeby się nie przejmować, ale sama nie wiem. Dla własnego spokoju zrobiłam jeszcze ft4 i ft3 i wyszły minimalnie powyżej poziomu. Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie dopytam się wtedy jeszcze o te wyniki.

5 lat starań
    *aniołek* 7 tydz
    f2w3dqk3w498i0c0.png
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra901210 wrote:
    Witajcie, dziś odebrałam wyniki badań m.in. TSH okazało się że mój wynik to 0,005 gdzie norma jest od 0,10 do 2,35 dla kobiet w II trymestrze. Wystraszyłam się bardzo, przed ciążą miałam poziom tarczycy w normie. W pn mam wizytę u mojego ginekologa niestety dziś nie udało mi się go złapać. Czy jest powód do obaw? Jakie brałyście leki w tym przypadku? Ogólnie czuję się bardzo dobrze, bardzo zdziwił mnie ten poziom TSH. Pozdrawiam
    wiem ze to wiadomosci z przed 2 lat, ale mam nadzieje, ze jeszcze tu zagladacie :)
    ja mam ten sam problem, TSH super niskie. przed ciaza mialam nadczynnosc i bralam leki, ale w 2 trymestrze lekarka kazala przestac je brac bo lozysko mialo unormowac hormony. jestem w 18 tygodniu no i jak widac sie nie unormowalo. jak sobie poradzilyscie z problemami? jak zakonczyly sie wasze ciaze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z niedoczynnosci (leczonej 13 lat) w ciąży wpadłam w nadczynność (0.19) :) ost bad to tsh 0.66 i cały czas biorę 150 mcg - Ft 4 mam idealnie i dlatego trzymamy taką dawkę. Chodzę do 2 endo- tsh w ciąży nie jest wyznacznikiem tylko należy badać Ft4.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ