niskie ciśnienie krwi
-
Dziewczyny, czy są jakieś sposoby na podniesienie ciśnienia? Zawsze miałam ciut niższe, ok 110/70, ale teraz zdarza się że czuję się fatalnie, ledwo stoję na nogach i mam mroczki przed oczami. po pomiarze wychodzi 95/50 zgłoszę to na najbliższej wizycie ale wątpie by mój lekarz się tym przejął (nie mieszkam w Pl). spotkałyście się z czymś takim? może to być spowodowane wyczerpaniem? Wciąż mam mdłości, jeszcze nic nie przybrałam, apetyt zerowy, w nocy wstaję do córki ...
-
nick nieaktualny
-
U mnie to standardowe ciśnienie, także wiem co czujesz. Na początku ciąży było to dokuczliwe, ale im wyzsza ciąża to ciśnienie też powinno się podnieść. Zresztą jak na początku towarzyszą wymioty i cała burza hormonalna to nie ma się co dziwić. Przejdzie z czasem
-
U mnie problem niskiego ciśnienia pojawił się z 2 tygodnie temu. Przykładowe rekordy to dziś 89/64, kilka dni temu 96/67, dochodzi do tego okropny ból głowy.
Pomaga mi mała kawa, spacer nawet całkiem intensywny, soki (dużo świeżo wyciskanego z pomarańczy - pomagał na mdłości, a witamina c zdaje się pomaga przy przekrwionych błonach śluzowych).
Czytałam też o tym, że wskazane jest spanie z lekko uniesioną górną częścią ciała, ale z tym mam problem, bo zawsze spałam na małej poduszce
Warto sprawdzić wyniki krwi, bo niskie ciśnienie może być objawem anemii. Nie u mnie.
Przejdzie. -
Ja w ciąży mam 110-100/60. Zawsze miałam niskie, ale nie wiem dokładnie jakie, bo jakoś mi nie przeszkadzało i nie mierzyłam.
Wczoraj lekarz na wizycie powiedział mi, że w ciąży zazwyczaj jest niższe niż normalnie i nie ma się tym co przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:55
-