WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr niskie ciśnienie krwi
Odpowiedz

niskie ciśnienie krwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy są jakieś sposoby na podniesienie ciśnienia? Zawsze miałam ciut niższe, ok 110/70, ale teraz zdarza się że czuję się fatalnie, ledwo stoję na nogach i mam mroczki przed oczami. po pomiarze wychodzi 95/50 :/ zgłoszę to na najbliższej wizycie ale wątpie by mój lekarz się tym przejął (nie mieszkam w Pl). spotkałyście się z czymś takim? może to być spowodowane wyczerpaniem? Wciąż mam mdłości, jeszcze nic nie przybrałam, apetyt zerowy, w nocy wstaję do córki ...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy z reguly cisnienie krwi spada, a tetno przyspiesza. Moze to byc spowodowane niedozywieniem i odwodnieniem spowodowanymi wymiotami. Sprobuj pic wiecej plynow. Dobre nawodnienie potrafi troche podniesc cisnienie.

• Totoja Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w druga strone wiec w tym nie pomoge. Ale widze, ze do Emmy dolaczy braciszek. Gratulacje parki

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wyższe niż zawsze, nie pomogę. Ale pomysł z dużą ilością płynów jest chyba dobry. Albo mała kawa? Swoją drogą, przy takim niskim ciśnieniu leżałabym chyba plackiem na dywanie ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to standardowe ciśnienie, także wiem co czujesz. Na początku ciąży było to dokuczliwe, ale im wyzsza ciąża to ciśnienie też powinno się podnieść. Zresztą jak na początku towarzyszą wymioty i cała burza hormonalna to nie ma się co dziwić. Przejdzie z czasem ;)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Elwin Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem niskiego ciśnienia pojawił się z 2 tygodnie temu. Przykładowe rekordy to dziś 89/64, kilka dni temu 96/67, dochodzi do tego okropny ból głowy.
    Pomaga mi mała kawa, spacer nawet całkiem intensywny, soki (dużo świeżo wyciskanego z pomarańczy - pomagał na mdłości, a witamina c zdaje się pomaga przy przekrwionych błonach śluzowych).
    Czytałam też o tym, że wskazane jest spanie z lekko uniesioną górną częścią ciała, ale z tym mam problem, bo zawsze spałam na małej poduszce :/
    Warto sprawdzić wyniki krwi, bo niskie ciśnienie może być objawem anemii. Nie u mnie.
    Przejdzie.

• Alikar Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży mam 110-100/60. Zawsze miałam niskie, ale nie wiem dokładnie jakie, bo jakoś mi nie przeszkadzało i nie mierzyłam.
    Wczoraj lekarz na wizycie powiedział mi, że w ciąży zazwyczaj jest niższe niż normalnie i nie ma się tym co przejmować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:55

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cisnienie 90/50 ale to u mnie norma wiec sie czuje dobrze,
    zwieksz ilosc plynow i aktywnosc

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka aktywności to ja mam po dziurki przy niespełna rocznym dziecku

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ